📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:16

jeden bardzo istotny szczegół;
ateizm nie jest niewiarą w boga, tylko wiarą że boga nie ma.
ateizm nie jest niewiarą w boga, tylko wiarą że boga nie ma.
@up
przeczytaj to co napisałem raz jeszcze, i zastanów się dłużej zanim napiszesz mi kolejnego posta.
przeczytaj to co napisałem raz jeszcze, i zastanów się dłużej zanim napiszesz mi kolejnego posta.

różnica jest taka: nie wierzysz w boga = nie wykluczasz jego istnienia, po prostu nie wierzysz i masz to w dupie; wierzysz, że boga nie ma = zakładasz, że takie coś jak bóg nieistnieje, czyli isnienie to wykuczasz. (oczywiście ani istnienia, ani nieistnienia boga nie da się naukowo udowodnić, więc możemy jedynie wierzyć w jego bycie/niebycie, bądź w nic nie wierzyć)

szefooo napisał/a:
@up błąd w piwerszym zdaniu <- jakoś ja nie potrafię dostrzec tego błędu (chyba, że chodzi Ci o sam dowcip, lub o moje literówki
)
Ateizm zawsze wyklucza istnienie boga <- od średnika w pierwszym zdaniu
W napisał/a:
Napisałaś - Cyt: "... nie wierzysz w boga = nie wykluczasz jego istnienia..."
Dowcip jest o ateistach a oni zawsze wykluczają istnienie boga.
Tu był błąd chyba że miałaś na myśli agnostyków to ok.
Ortografii i interpunkcji sie nigdy nie czepiam bo sam w niektórych sytuacjach uważam że są zbędne.
Np. "Zbób mi łaskę". Brzmiało by nieco dziwnie bez polskich znaków tym bardziej że sie nie znamy

@W
co ty taka wygadana?za dużo kwiatków dostałaś wczoraj i ci palma odbiła

rzucić dowcip o bogu pojebom to gorzej niż rzucić mięso wygłodniałym psom...

kool83 napisał/a:
@W
![]()
nie. serio, nie jesteś zajebisty.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie