Główna Poczekalnia (8) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 43 minuty temu
Bojówka na sportowo
interferometr • 2013-06-11, 15:30
Temat na czasie - sezon zawodów pożarniczych OSP w pełni
Filmik jak to nasi sąsiedzi to robią:

Dla poprawienia humoru dupnym spinaczom, zapodam drugi filmik, że jednak nie zawsze wychodzi tak pięknie:
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-06-11, 17:09
Z Tym, że to raczej nie wygląda na OSP ( pierwszy film ), a raczej PSP. Znaczy się budowa całej linii różni się od tej którą my składaliśmy jak startowałem w zawodach.
Zgłoś
interferometr 2013-06-11, 23:11
oni mają inne zasady budowania linii gaśniczej oraz linii ssawnej.
Poza tym tu liczy się tylko czas, a nie wykonanie (bez punktów karnych)
Zgłoś
ulifont 2013-06-12, 13:04
nie lubie czechów - celowo z małej
Zgłoś
skaM 2013-06-12, 13:05
dokładnie, ten pierwszy i drugi filmik jest zawodowców, najprawdopodobniej czechy. U nas zawody są na innych zasadach
Zgłoś
sauerps 2013-06-12, 13:33 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-12, 14:01
Może ktoś pokrótce napisać jakie są zasady w tych zawodach? Kto się szybciej podłączy? Kto szybciej wypompuje wodę? Pytam serio.
Zgłoś
sauerps 2013-06-12, 14:05 1
Johanes napisał/a:

Może ktoś pokrótce napisać jakie są zasady w tych zawodach? Kto się szybciej podłączy? Kto szybciej wypompuje wodę? Pytam serio.

liczy się czas spięcia całej linii od motopompy do samego końca (dwie roty) i strącenie strumieniem wody celów (tarcz) dopóki cele nie są strącone czas jest liczony, po strąceniu strumien wody kieruje się w górę sygnalizując tym wykonanie zadania Więcej masz na filmiku który wrzuciłem
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-12, 14:09
Piwo za dobry Fun
Zgłoś
Shaint 2013-06-12, 15:48
Czemu ten jeden kawałek musi być zamoczony w całości?
Zgłoś
rchemik 2013-06-12, 16:26 2
Pierwszy filmik przedstawia tzw. Wolna Amerykanke czyli nie wazne jak byle jak najszybciej(biega sie tak na zawodach w czechach przewaznie) zas filmik Polakow to zgodny z regulaminem bieg bojówki (dodam tylko ze slaby, my biegamy duzo lepiej)

A czemu ten jeden kawalek jest zamoczony?? Ogolnie czeskie pompy maja bardzo wolne ssanie wiec zalewaja pompe woda zeby nie tracic czasu na ssanie wody. Nasze pompy MP 03/05 po przerobieniu na sportowo ssa ok 2-4 sec wiec nie trzeba ich zalewac pozdro

Aha i dodam ze nie jest to zaden film zawodowcow, 3 lata temu bylem na zawodach w czechach i dziewczyny biegaly na poziomie 15-16 sec(caly bieg) my na slabszej pompie mielismy czas 18 sec ( tydzien treningow)
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-12, 16:36
Ja byłem zawsze na rozdzielaczu Ehhh to były czasy
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-12, 20:08 1
Pierwsza rota pozdrawia !! hehe
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-12, 20:51
Nieważne co i nieważne jak, ale widać pasję szacun
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-13, 10:32
A.J.K.S napisał/a:

Z Tym, że to raczej nie wygląda na OSP ( pierwszy film ), a raczej PSP. Znaczy się budowa całej linii różni się od tej którą my składaliśmy jak startowałem w zawodach.

Masz rację różni się, ale to jest OSP. Sam jestem w OSP i startuję w zawodach, w Czechach poprostu bojówka wygląda inaczej, raz byli u nas gościnnie to wiem na żywo fajnie wygląda, no i dużo szybciej im to idzie niż nam. Ale przygotowan jest wiecej, i muszą być staranniejsze. Fakt linia wygląda troszkę inaczej, to co jest na podeście jest już całkiem inaczej... A pompy trzeba przyznać mają zajebiste:)
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem