👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne
🔥
Rączka będzie boleć
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Cytat:
Bez polskiego zboża zachódł by zdechł z głodu
Nie prawda, polskie zboże zaspokajało maksymalnie do 5% żywnościowych potrzeb zachodu. A od czasu rozwoju kolonizacji jego rola malała coraz bardziej.
Cytat:
Dali gawiedzi poczucie, że uwolnili "Polskje" tylko po to, żeby zamiast kraść publicznie z umiarem
Widzisz, a u ruskich kradną bez umiaru i tu jest podstawowa różnica

Dowodów nie ma. Ale są poszlaki. I to za mocne, aby udawać, że nic nie było. Wziął teczkę z archiwum. Nielegalnie ją dla niego Milczanowski wyniósł. Bez zachowania procedur. Zwrócił bez kilkunastu stron. Myślę, że to każdemu myślącemu wystarczy.

@ konradssc - Prawda wymaga poświęceń. Wałęsa nie za wiele poświęcił. Jakoś dobrze mu się żyło za komuny. Nie był bity, tyle osób w rodzinie i biedy nie było. I nie każdy podpisywał. W mojej rodzinie nie podpisali, a dzieci studia pokończyły. Fronczewski nie podpisał. I tak dalej, i tak dalej... To tylko tłumaczenia... Ale jeśli wynosisz wiedzę historyczną z filmów Pasikowskiego, to gratuluję poczucia własnego ego...
@ konradssc - Jeśli Wałęsa kłamał i się układał z Kiszczakiem - dlaczego mam go szanować? Bo mi kazano? Kiszczak to gnida i menda. Wojtyłę? Za co? Za to, że ochraniał pedofilów, a także mafiosów? Poczytaj o sprawie biskupa Marcinkusa, jakby ktoś miał za złe, że ciągle o pedofilii. Nie musi być. Wojtyła ma więcej za paznokciami... Złotym cielcem go gawiedź obwołała i stawiają pomniki na wyścigi...
@ konradssc - Jeśli Wałęsa kłamał i się układał z Kiszczakiem - dlaczego mam go szanować? Bo mi kazano? Kiszczak to gnida i menda. Wojtyłę? Za co? Za to, że ochraniał pedofilów, a także mafiosów? Poczytaj o sprawie biskupa Marcinkusa, jakby ktoś miał za złe, że ciągle o pedofilii. Nie musi być. Wojtyła ma więcej za paznokciami... Złotym cielcem go gawiedź obwołała i stawiają pomniki na wyścigi...

@ konradssc - P.S. Marcinkusa chciało przesłuchać FBI, gdy już znalazł się w Stanach. Na tylko przesłuchanie nie zgodził się Wojtyła. Marcinkus dostał swego rodzaju żelazny list. Wojtyła chronił osobę podejrzaną o wiele. Zarówno kasa, jak i porwanie, mafia.

konradssc napisał/a:
sramy na swoich. Wałęsa, JP2, a kiedy Piłsudski?
Na Bolka będę srał ile jelito daje, JP2 i Piłsudski to wielcy ludzie.
Na mojej uczelni był kiedyś "wykład" Pana Wałęsy. I powiem krótko. Takich bzdur jakie opowiadał dawno nie słyszałem. Ludzie tylko z grzeczności powstrzymywali się od śmiechu. Człowiek ten - chyba nieświadomie - prezentował nam poglądy stricte socjalistyczne. Wysłuchanie tego wystąpienia utwierdziło mnie w jednym. Wałęsa musiał być marionetką gdyż wg mnie samodzielnie nie poprowadziłby nawet grupy przedszkolaków na wycieczkę. A to że jest rozpoznawalny na całym świecie to żaden argument. Tak na prawdę ludzie spoza Polski gówno wiedzą na temat tego jak tu się żyje czy też żyło kiedyś. Media mogą obecnie wmówić wszystkim wszystko.

wszystko wskazuje na to, że był podwojnym agentem. Najpierw rosyjskim, a potem amerykanskim.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie