Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
TrzyDwaJeden 2022-07-23, 18:29 1
Urwane w najlepszym momencie - gdyby natychmiast ktoś mu nastawił ten staw to mimo dużego bólu wróciłby szybko do zdrowia, ale ta babeczka nie wygląda na taką co ma wystarczająco dużo siły, a i sędzia niewiele ogarnia. XD
Zgłoś
Tobiahus96 2022-07-23, 20:10
TrzyDwaJeden napisał/a:

Urwane w najlepszym momencie - gdyby natychmiast ktoś mu nastawił ten staw to mimo dużego bólu wróciłby szybko do zdrowia, ale ta babeczka nie wygląda na taką co ma wystarczająco dużo siły, a i sędzia niewiele ogarnia. XD

Więc ten trzask to nie od złamania?
Zgłoś
S_Z_A_L_O_N_Y 2022-07-23, 20:22 2
Na 100% udaje, symulant.
Zgłoś
spike2222 2022-07-23, 20:57 16
Znam się (co nie co, w okresie gimnazjalnym trenowałem Judo) i powiem jedno - jesli ktoś zaloży ci dzwignie...odklepuj. Z dobrze założonej dzwigni ciężko się wydostać - a na zawodach jeśli nie odklepiesz, to oponent ma prawo dzwignie ciągnąć (aż do złamania).
Zgłoś
ritu4l 2022-07-23, 21:01 1
180 nie 360

podpis użytkownika

One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.
Zgłoś
TrzyDwaJeden 2022-07-23, 21:45 8
Tobiahus96 napisał/a:

Więc ten trzask to nie od złamania?

Niekoniecznie - podczas zerwania więzadła dźwięk jest bardzo podobny. Poza tym nie mamy żadnej pewności co uległo uszkodzeniu - niekoniecznie musi być to jedna struktura. Jedna patrząc na mechanizm rotacyjny urazu obstawiałbym że dotyczy on stawu barkowego , czego dotyczył mój pierwszy post.

To co ktoś napisał powyżej nt. dźwigni to 100% prawda. Na tym opiera się właśnie stosowanie dźwigni - > zmusza się staw do pracy poza jego anatomicznymi zakresami co najpierw powoduje zajebisty ból (tutaj należy odklepać) a potem uszkodzenie mechaniczne . Dodam jeszcze że uszkodzenia stawów nigdy nie goją się w 100% i zawsze taki staw będzie bardziej podatny na uszkodzenie w przyszłości. Natomiast w miejscu złamania kości dochodzi do "nadbudowy" okostnej która wzmacnia miejsce uszkodzenia żeby w przyszłości w tym miejscu już nie pękło tylko obok. Czyli mechanizm odwrotny.
Zgłoś
Yolanda 2022-07-24, 0:27 1
Nastawianie kręgów to kursie online.
Zgłoś
TheBadFrog 2022-07-24, 1:11 1
niestety normalna rzecz w BJJ itp próg bólu większy od wytrzymałości ciała. tak np u mnie strzeliło kolano na skrętówce
Zgłoś
bobobson 2022-07-24, 8:05 1
Białe pasy, mało umiejętności, dużo siły, dużo kontuzji
Zgłoś
Tobiahus96 2022-07-24, 21:04 3
TrzyDwaJeden napisał/a:

Niekoniecznie - podczas zerwania więzadła dźwięk jest bardzo podobny. Poza tym nie mamy żadnej pewności co uległo uszkodzeniu - niekoniecznie musi być to jedna struktura. Jedna patrząc na mechanizm rotacyjny urazu obstawiałbym że dotyczy on stawu barkowego , czego dotyczył mój pierwszy post.
To co ktoś napisał powyżej nt. dźwigni to 100% prawda. Na tym opiera się właśnie stosowanie dźwigni - > zmusza się staw do pracy poza jego anatomicznymi zakresami co najpierw powoduje zajebisty ból (tutaj należy odklepać) a potem uszkodzenie mechaniczne . Dodam jeszcze że uszkodzenia stawów nigdy nie goją się w 100% i zawsze taki staw będzie bardziej podatny na uszkodzenie w przyszłości. Natomiast w miejscu złamania kości dochodzi do "nadbudowy" okostnej która wzmacnia miejsce uszkodzenia żeby w przyszłości w tym miejscu już nie pękło tylko obok. Czyli mechanizm odwrotny.

Ciekawe, nie miałem na ten temat najmniejszego pojęcia. Dziękuję za wytłumaczenie i rozwinięcie tematu, pozdrawiam.
Zgłoś
TrzyDwaJeden 2022-07-24, 23:22
Tobiahus96 napisał/a:

Ciekawe, nie miałem na ten temat najmniejszego pojęcia. Dziękuję za wytłumaczenie i rozwinięcie tematu, pozdrawiam.

Polecam się na przyszłość
Zgłoś
bury22 2022-07-26, 10:28
TrzyDwaJeden napisał/a:

Co ty p🤬lisz za głupoty... P🤬lneła kość ramieniowa, a ty nastawiać coś chcesz? No jebniety...
Zgłoś
Loza_szydercow 2022-08-12, 16:39
Tobiahus96 napisał/a:

sadol uczy sadol bawi
Zgłoś