Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:36
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-11-05, 10:49 2
Widział ktoś film "Nocna zmiana" - tam Ten Pan z Wąsem siedział i obalał demokracje ramie w ramie tuskiem czy innymi komunistami. Siedział i spiskował przeciwko ustawie lustracyjnej. Dlaczego? Przeciez nie byl zadnym "bolkiem"... Nie był? Nie spiskował? na filmie wszystko jest. I jak ktos mowi ze Wałesa obalil komune to jest jakoś niedoinformowany. Poprostu Rasyja zobaczyla ze dluzaj tak nie uciągnie wiec wynalazła Bolka co na pokaz robil wszystko a i tak komuna została... Pozdro dla myślących.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-05, 10:55 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-05, 11:07
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-05, 11:09
No dobra, to jest Bolek. a gdzie Lolek? Mam na myśli Lolka Wojtyłę. Czy ktoś zapyta o teczkę Wojtyły z SB? A chyba miał takową? Jeździł sobie do Rzymu i z powrotem, za najczarniejszej komuny, a wszak, jak przekonują spece z IPN, nikt nie dostawał paszportu zanim nie podpisał lojalki i nie zobowiązał się do współpracy i kapowania. Takiego Miodka różne swołocze nazywają agentem bo raz wyjechał na Zachód na jakieś sympozjum. A ja bym z chęcią dowiedział się co podpisywał i na kogo składał raporty JP numer dwa.
Zgłoś
komorowski 2012-11-05, 11:12 1
stary chvj polske sprzedal konfitura a robia z niego bohatera a teraz mamy to co mamy
Zgłoś
antek025 2012-11-05, 11:29
Podobnie Bill Clinton tlumaczyl, ze nie miał romansu z Moniką Lewiński, jakis program o kłamaniu byl tu na sadolu kiedyś...
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-05, 11:53 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-05, 12:09 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-11-05, 12:09
Dowody? Nagrania?
A od kiedy Wy wszyscy tacy ufni wobec przedstawianych publicznie dowodów?

Druga sprawa (ważniejsza, o którą mi tak naprawdę chodziło) to jakieś fundamenty naszej historii najnowszej.
Może się zdziwicie ale naród potrzebuje bohaterów bo poczucie dumy jako naród nas kształtuje. Wszyscy mają w dupie że Kościuszko był pijakiem i momentami skończonym idiotą bo jest bohaterem.
A dziś nasza szlachetna nacja na pierwszym miejscu stawia dosranie swojemu.
Powiedzcie mi, czego będą się uczyć na historii nasi potomkowie gdy dziś wszystkich zmieszamy z błotem - zasłużenie czy nie?
O bohaterskich forumowiczach Sadistica walczących o prawdę?

Moi drodzy. Pozdrówcie się sami!
Zgłoś
Uechtacz 2012-11-05, 13:50
Ja też coś dopiszę, bo na L-4 siedzę
Pamiętam, jak ogromne poparcie miał Wałęsa w Kościele Katolickim. Nie tylko wtedy, gdy miał wygrać Kwaśniewskim, ale przy pierwszych wyborach. Zrobili z Mazowieckiego Ż__a (oczywiście gówno prawda, ale chwyciło), byle tylko Lechu wygrał.
Przypadek? Myśleli, że będą mieli z niego marionetkę, czy była to inspiracja z zewnątrz? W końcu Kościół nie składał się z samych Popiełuszków, paru Wielgusów też by się znalazło.

Może dobry wynik Stana Tymińskiego w tych wyborach nie był dowcipem na wielką skalę, tylko chwilowym przebłyskiem rozsądku w Narodzie? Taki umysł roju, zbiorowa inteligencja. Szkoda, że to chwilowe.

A z Tymińskim to też ciekawa sprawa: bzdurne oskarżenia np. o bicie żony (TVP przegrała proces o zniesławienie, ale już po wyborach), pewien znany psycholog stwierdził nawet, że Tymiński jest chory psychicznie (i tu zabawny zbieg okoliczności: psychologiem tym był Andrzej Samson, znany ze zbyt dokładnego leczenia swoich małych pacjentów).
No i Lechu wygrał, nie było bata. A może Stan był jedynym człowiekiem naprawdę spoza "układu"?

Agent na agencie, spiski w spiskach, a my wszyscy w dupie.
Zgłoś
thexaw 2012-11-05, 16:30 1
Zgłoś
unkenzo 2012-11-05, 18:57 2
Brytyjczycy z Agenta zrobili bohatera, a Polacy z bohatera zrobili agenta.
Zgłoś
angler 2012-11-05, 20:45 1
Ja też dodam swoje 3 grosze.
Usuwając PGR'y sprawił jedynie, że ludzie nie mieli gdzie kraść, a nie gdzie pracować. Bo w PGR'ach nikt tak naprawdę nie pracował.
A co do Wałęsy. To osobiście nigdy nie nazwę go bohaterem, ponieważ to on jest winowajcą wszystkiego co stało się po 89r. Także tego, że dziś mamy u władzy PO. Jeśli ktoś nie orientuje się w temacie może pluć. Ja mimo, że nawet mnie jeszcze na świecie nie było wtedy to zależy mi na tym, żeby wiedzieć co się działo i co się dzieję.
Wałęsa wygrał walkę, ale o zapobiegnięcie procesowi lustracji prowadzonej przez Macierewicza i wymyślonego przez Korwina-Mikke (Dlaczego dzisiaj widzimy ich w telewizji tylko w negatywnym świetle?). "Walkę", którą wygrał Wałęsa, przegraliśmy my wszyscy płacąc za to po dziś dzień i będą płacić za to i nasze dzieci.
Dla mnie człowiek, który odwołuje rząd tylko po to, żeby nie wyszło na jaw, że był współpracownikiem SB i żeby pozostać u władzy nie zasługuje na żadne miano bohatera. Nie wiem czy wiecie, ale Pawlak i Tusk mieli w tym także swój udział. I dzisiaj zasiadają oni na najwyższych stołkach w rządzie. Jakoś mnie to nie dziwi.
Żadna wiadomość nie jest wyssana z palca, także darujcie wszelkie komentarze. Po prostu poszukajcie.
Zgłoś
piotrwiacek1 2012-11-06, 0:18
oj tam oj tam, Bolek nie łam się!
Zgłoś
krzychu2lv6 2012-11-06, 0:24
Wałęsę dopiero docenią po śmierci jak zobaczą jak inne państwa maja do niego szacunek, taki mamy popieprzony kraj.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem