📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 9:23
""Nie ma żadnych wątpliwości, że pan Lech Wałęsa był agentem bezpieki, on się przyznał zresztą do tego, tylko na polecenie pana Mieczysława Wachowskiego wycofał potem to swoje oświadczenie." - Janusz Korwin Mikke
Ja się pytam, czy to że był agentem sb to oznacza, że dla Polski nic nie zrobił? Władze się pozamieniały, poklepali się po plecach, a kwestia jest taka, że jaki by Wałęsa nie był święty, Polską i tak rządzą tajne służby. Czy dobrze czy źle to już pozostawiam w waszej kwestii.
Ja się pytam, czy to że był agentem sb to oznacza, że dla Polski nic nie zrobił? Władze się pozamieniały, poklepali się po plecach, a kwestia jest taka, że jaki by Wałęsa nie był święty, Polską i tak rządzą tajne służby. Czy dobrze czy źle to już pozostawiam w waszej kwestii.
Cytat:
A teraz spódnicę nosi i udaje "działacza narodowego". k***a czemu jej jeszcze nikt z kijem gdzieś nie pogonił?
Może się wszyscy brzydzą?
Aż dziwne, że Y0SH nie ma warna za obrażanie. Zupełnie jak jego idol Wałęsa
bishfinger napisał/a:
Wali mnie to czy był agentem CIA, UB czy KGB, oceniam go jedynie po czynach.
Chyba bycie agentem i składanie donosów na własnych kolegów , znajomych i nieznajomych to chyba wystarczające czyny do oceny.
@ProfessorHix Kolego, nie wiem czy wiesz ale Pan Wałęsa był tajnym współpracownikiem SB z wieloma donosami na koncie. Więc proszę nie pisz bzdur, że miał odwagę wyjść i stanąć na czele gdy reszta nie robiła nic. Cała sytuacja była zaaranżowana tajne służby. Nie fałszuj historii. Jeśli chcesz jakichś źródeł to mogę podrzucić.
Gość w ogóle nie podejmuje dyskusji.
Oprócz dokumentów SB są jeszcze świadkowie , którzy widzieli jak żołnierze dostarczyli Wałęsę na teren stoczni pontonem. Stąd się wzięła jego ksywka "Ponton"
Oprócz dokumentów SB są jeszcze świadkowie , którzy widzieli jak żołnierze dostarczyli Wałęsę na teren stoczni pontonem. Stąd się wzięła jego ksywka "Ponton"
w mojej wypowiedzi wdal sie blad.. nie rzad olechowskiego a olszewskiego..
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie