Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Ok, więc się trochę zapędziłam, można znaleźć kliniki, które ten zabieg wykonają. Wzięłam pod uwagę sam artykuł, a nie jego aktualną interpretację![]()
No właśnie, artykuł zabrania zabiegu salpingektomii u kobiet, bo jest nieodwracalny, przy odwróceniu wazektomii jest 95% szans, więc ten przepis mężczyzn nie dotyczy

No właśnie, artykuł zabrania zabiegu salpingektomii u kobiet, bo jest nieodwracalny, przy odwróceniu wazektomii jest 95% szans, więc ten przepis mężczyzn nie dotyczy![]()
Jeśli odnosisz się do artykułu o rewazektomii z wikipedii, to nie ma tam podanych żadnych źródeł, a dodatkowo istnieje wzmianka, iż zabieg przywrócenia drożności nasieniowodów jest w Polsce nielegalny

Jeśli odnosisz się do artykułu o rewazektomii z wikipedii, to nie ma tam podanych żadnych źródeł, a dodatkowo istnieje wzmianka, iż zabieg przywrócenia drożności nasieniowodów jest w Polsce nielegalnyNa polskiej stronie o wazektomii (wazektomia. pl zakładka FAQ, nie mogę dodać linku :/) widnieje za to opinia, iż "Odwracalność wazektomii jest możliwa, ale zabieg naprawczy jest skomplikowany i nie zawsze kończy się powodzeniem. Dlatego powinieneś zdecydować się na wazektomię tylko w przypadku, gdy jesteś zupełnie pewien, że nie chcesz mieć już więcej dzieci. "
Lol, to można poddać się wazektomi, ale nie można jej odwrócić w PL. Chory kraj xD

Jeśli chodzi o tą p🤬dę Bratkowską, to uważam, że to celowy produkt medialny, temat zastępczy, byleby tylko wywołać kontrowersje, choć pewny nie jestem.
Jeśli natomiast chodzi stricte o aborcję to mam podzielone zdanie - z jednej strony, jestem ZA, jeśli ciąża zagraża życiu, lub sama jest zdeformowana i wiadomo, że dziecko przeżywać będzie katusze, gdy się urodzi. Tak samo jeśli chodzi o gw🤬t. Z drugiej strony, granica KIEDY płód staje się człowiekiem to tylko gdybanie, bo takiej wiedzy nie posiadamy, a samym układem nerwowym wszystkiego nie wytłumaczysz. Do tego dochodzi fakt urazu psychicznego na matce - chyba każda NORMALNA kobieta będzie miała problem do końca z życia. Z trzeciej strony, lepiej zrobić to wcześniej, niż później, vide Katarzyna W. i jej podobne. Z czwartej strony, jak się daje dupy to się myśli o konsekwencjach. Tu jest zbyt dużo czynników, żeby nagle stanąć po tej, czy po drugiej stronie.

Po pierwsze:
Powtórzę jeszcze raz (mam nadzieje po raz ostatni) NIE MA 100% PEWNEJ METODY ANTYKONCEPCJI.
Po drugie:
Czy dla ciebie dopuszczalność aborcji = alternatywny sposób na "nieposiadanie potomstwa"??? Serio??? Czy jak gdzieś twierdzę, że nie należy się zabezpieczać bo jest aborcja???
Po trzecie:
Wykonanie zabiegu sterylizującego nie jest żadną metodą antykoncepcji - tylko jak sama nazwa wskazuje - METODĄ STERYLIZACJI.
Po czwarte:
Rzeczywiście lepiej jest sterylizować się, płacić za to kupę kasy, z możliwością tego, że ktoś cię uszkodzi - zamiast np. zażyć pigułkę wczesnoporonną.
Genialne po prostu![]()
Po piąte:
Jak ktoś wierzy, że zbitek komórek zawiera w sobie duszę (albo w inne tego typu bajeczki) - to może urodzić i oddać do adopcji. Nikt nikomu aborcji nie nakazuje.
przede wszystkim. Może i nie ma 100% metody antykoncepcji, ale są środki w 99% pewne. Przy czym jeden brakujący procent to tak zwany "czynnik ludzki" w stylu: zapomniałam tabletki dzisiaj wziąć, połącze tabletki z ziółkami, które mogą niwelować jej działanie itp. Więc jeśli się nie znasz nie wypowiadaj się, przecież i tak wiemy wszyscy, że tylko fapiesz

drugą sprawą jest fakt, że wszyscy powinni być odpowiedzialni za swoje czyny. R🤬asz się? Miej świadomość, że może być z tego dziecko i trzeba będzie stanąć na wysokości zadania i je wychować. Jeśli zaczniemy wychowywać wszystkich ze świadomością, że jak będzie dzieciak to się wyskrobie to zaczniemy wmawiać młodszemu pokoleniu, że za nic nie muszą być odpowiedzialni.. w ten sposób wychowamy sobie p*zdy, BongMan'a i degeneratów w rureczkach przekonanych, że im wszystko wolno.
jeśli już jest ciąża, a nadal dziecko jest niechciane to na litość nie można go oddać do adopcji? Jest wiele młodych bezdzietnych par, które chętnie dziecko adoptują, szczególnie jeśli jest niemowlęciem.
Jak dla mnie taka sytuacja... i tyle w temacie
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie