Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:31
🔥 Ruska technologia śmigłowa - teraz popularne
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-01-02, 2:04 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 2:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 2:13
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 2:16 1
O_Co_Ci_Chodzi napisał/a:

Kalendarzyk z pomiarami temperatury i obserwacjami śluzu to podobno też jakaś metoda, kilku znajomych stosuje (katole). Póki co nie zauważyłem, żeby im się powiększyła rodzina.

Jakaś jest, jednak przy łykaniu pigułek antykoncepcyjnych kalendarzyk nie ma zastosowania, bo przyjmowane hormony nie dopuszczają do owulacji, przez co dni płodnych nie ma (a raczej nie powinno być), a temperatura i wygląd śluzu są zmienione w porównaniu do normalnego cyklu miesięcznego.

Obozy "za" i "przeciw" aborcji nigdy nie dojdą do porozumienia raczej;) ale lubię takie dyskusje, zawsze warto znać różne stanowiska i opinie.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 2:19
Racja, mój błąd. Zapomniałem, że tabletki mogą zaburzać pewne procesy.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 2:37 2
Zgłoś
Gruby Brzuch 2014-01-02, 3:17
Szkoda, że jej matka nie wpadła na tak genialny pomysł...
Zgłoś
!Timon 2014-01-02, 3:26
A aborcją jest jak z piciem na wycieczkach klasowych. Jest bezwzględny zakaz chociaż rodzice, nauczyciele i dzieciaki wiedzą, że się pije. Dzięki temu, że jest "zakaz" to starają się to robić możliwie dyskretnie i bezpiecznie.
Podobnie widzę temat aborcji. Osoba zdesperowana z różnych przyczyn ją wykona tak czy siak i o ile zachowa dyskrecję to nikt jej z tego powodu głowy nie urwie.

lith dobrze napisał, że czasem w życiu ma się tylko "złe" wybory i nie ma co udawać, że aborcja jest spoko. Nie jest.
Zgłoś
r4f43ll 2014-01-02, 9:06
mamy w Polsce tyle kiszonych noworodków, topionych noworodków, duszonych noworodków, śliskich kocyków i innych patologii. śmiem twierdzić, że wykrywalność morderstw noworodków jest bardzo niska.
dalibyście sobie spokój z tą aborcją, bo tak na prawdę to często mniejsze zło.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 9:22 2
Zgłoś
Sylarr 2014-01-02, 10:25 2
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 11:39

Racja, mój błąd. Zapomniałem, że tabletki mogą zaburzać pewne procesy.

Zapominasz też, że wiele kobiet nie może przyjmować pigułek ze względów zdrowotnych.

Pragnę również zauważyć, że odczuwanie bólu, a świadomość to dwie różne rzeczy, ale w swoich wypowiedziach bardziej zwróciłbym uwagę, że to kobieta będzie największą przegraną procesu. Zrobienie z niej rzeczy. Tak to odbieram i to jest powód, który bardziej mnie martwi. Tamtego nie jestem w stanie ocenić.

Świadoma decyzja, odbiera podmiotowość? Plz...

Poza tym fajnie się tak mówi - decydujmy za kogoś. Szkoda tylko, że na zainteresowaną osobę spadnie obowiązek utrzymywania i wychowania dziecka.

Jak się jakąś pracę wykonuje nie swoimi rękami, to się fajnie umoralnia.

lith napisał/a:

tylko w sumie czym to się różni, nie z katolskiego, a z biologicznego punktu widzenia.

Takich informacji na sieci jest od groma. Wystarczy chcieć się dowiedzieć.
Zgłoś
literatka44 2014-01-02, 11:45 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 12:22
voidinfinity napisał/a:

Takich informacji na sieci jest od groma. Wystarczy chcieć się dowiedzieć.

Na kwejku? Jeżeli to takie proste to wytłumacz mi to. Bo w Internecie to możesz wszystko znaleźć... a im głupsze rzeczy tym łatwiej. Od którego momentu płod już jest człowiekiem i co akurat się w tym momencie w organizmie dzieje, że jednak nim jest. Bo mnie nie przekonuje ani to, że go nie widać, bo jest w brzuchu, albo, że nic jeszcze nie czuje, albo, że nie ma świadomości, albo, że jest jeszcze kabelkiem ze starą połączony, ani też to, że z zewnątrz wygląda jak żelek. Bo jakoś nie widzę w tym wszystkim żadnego związku przyczynowo-skutkowego. To wszystko to są jakieś sztuczne granice, żeby sobie usprawiedliwić. Bo jakoś trzeba.
Zgłoś
konto usunięte 2014-01-02, 13:18
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem