Ja jestem ZA aborcją, ale uważam, że powinno się ją wykonywać, gdy płód nie przypomina jeszcze człowieka, gdy jest wielkości i monety i wtedy można go jak to się mówi popularnie "wyskrobać". No ale kurde, wyciągać z brzucha człowieka, takiego jak na zdjęciach od "wiesiors4", które ma włosy, oczy, ręce i które wygląda jak niemowlak??? Przecież ta istota już czuje i cierpi. Przecież znane są przypadki, gdzie uratowano dziecko z 6 czy 7 miesiąca ciąży. Jestem za tym, żeby kobieta sama decydowała co chce zrobić z własnym ciałem, no ale wtedy chyba jest już za późno na rozmyślanie się i podejmowanie decyzji, że jednak: "nie, jednak usunę"... Bez przesady.
konto usunięte
2014-01-02, 0:14
O czym tu dyskutować
Chciała zabłysnąć medialnie i tyle
reszta to tam nie ma znaczenia
konto usunięte
2014-01-02, 0:59
Typiara wygląda jak Christopher Walken
konto usunięte
2014-01-02, 1:27
O_Co_Ci_Chodzi napisał/a:
A już podwiązując jajowody masz 100 proc. gwarancje.
W Polsce nie możesz podwiązać;] wazektomia dla facetów również jest zakazana.
konto usunięte
2014-01-02, 1:30
venai napisał/a:
W Polsce nie możesz podwiązać;] wazektomia dla facetów również jest zakazana.
Podobnie jak mln innych rzeczy, a wystarczy ruszyć dupę zagranicę. Jak ktoś tak bardzo chce to znajdzie sposób.
konto usunięte
2014-01-02, 1:34
O_Co_Ci_Chodzi napisał/a:
Podobnie jak mln innych rzeczy, a wystarczy ruszyć dupę zagranicę. Jak ktoś tak bardzo chce to znajdzie sposób.
Tak samo z aborcją-jak ktoś chce, to ruszy dupę i wykona w Niemczech. Ale czy o to chodzi? Jak stawia się argument, że aborcja jest zła i ma być zakazana, to dlaczego zakazuje się również jednej z najskuteczniejszych metod zapobiegania ciąży, szczególnie dla ludzi, którzy są za starzy/nie chcą mieć nigdy dzieci, więc np. kobieta z dwójką dzieci mogłaby się takiemu zabiegowi poddać, zamiast się martwić i łykać hormony.