Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:09
Brawurowa pościg rowerzysty
InnyName • 2016-08-19, 19:06
Najpierw przejechał na czerwonym świetle, a potem uciekał goniącym go funkcjonariuszom, bo jak sam przyznał - myślał, że nie będą go gonić. Rowerzysta z Gdyni został jednak złapany i ukarany dwoma mandatami na łączną kwotę 800 zł.

Jakość jaka jest taka jest, przynajmniej nie zajmuje za dużo miejsca na chomikowych serwerach

Źródło trójmiasto.pl
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Halman 2016-08-19, 19:11
złapali rowerzystę i wlepili mu 800 zł.. oj czuję odznaczenia w gdyńskiej SM
Zgłoś
Kaczorowy 2016-08-19, 19:14 40
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-19, 19:58 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Henboh 2016-08-19, 20:20 12
@up toś się popisał:

Cytat:

Art. 129b. 1. Kontrola ruchu drogowegow gminach lub miastach, które utworzyły straż gminną (miejską) może być wykonywana przez strażników gminnych (miejskich).
2. Strażnicy gminni (miejscy) są uprawnieni do wykonywania kontroli ruchu drogowego wobec:
1) kierującego pojazdem niestosującego się do zakazu ruchu w obu kierunkach, określonego odpowiednim znakiem drogowym;
2) uczestnika ruchu naruszającego przepisy o:
a) zatrzymaniu lub postoju pojazdów,
b) ruchu motorowerów, rowerów, wózków rowerowych, pojazdów zaprzęgowych oraz o jeździe wierzchem lub pędzeniu zwierząt,
c) ruchu pieszych.

A że część przepisów dot. aut pokrywa się z tymi dla rowerów, to przejazd rowerem na czerwonym jak najbardziej się tu łapie.

A co do cyklo-p🤬deczki, co to założy obcisłe gacie i już mu się wydaje, że w Tour De Pologne startuje i przepisy go nie obowiązują, połamać obie gicki, bez prawa do odszkodowania z ZłUS.
Zgłoś
mutant 2016-08-19, 20:26
W rozporządzeniu odnośnie umundurowania strażnika nie ma nic o białym pasie, od 33 sec. widać na koszulce napis Policja. Tak więc podejrzewam, że patrol mieszany Strażnik i Policjant.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-19, 20:59 1
Henboh napisał/a:

@up toś się popisał:

A że część przepisów dot. aut pokrywa się z tymi dla rowerów, to przejazd rowerem na czerwonym jak najbardziej się tu łapie.

Tak jak podkreśliłeś.... ten punkt można stosować w odniesieniu do przepisów, które dotyczą ruchu tylko tych pojazdów, które są w nim wymienione, a nie o ruchu wszelkich pojazdów.

b) ruchu motorowerów, rowerów

Rozmawiałem kiedyś o tym przepisie z komendantem SM, wcześniej też miałem wątpliwości, czy SM właściwie to interpretuje.

Tu mamy chyba faktycznie przypadek patrolu mieszanego, dlatego właśnie mogło jednak dojść do zatrzymania zgodnie z prawem.

Co do tytułu.... autor, kto ucieka, kto ściga?

Brawurowa pościg rowerzysty?

Brawurowa ucieczka rowerzysty
albo
Brawurowy pościg SM
Zgłoś
InnyName 2016-08-19, 21:51
krzyks napisał/a:

Tak jak podkreśliłeś.... ten punkt można stosować w odniesieniu do przepisów, które dotyczą ruchu tylko tych pojazdów, które są w nim wymienione, a nie o ruchu wszelkich pojazdów.

Rozmawiałem kiedyś o tym przepisie z komendantem SM, wcześniej też miałem wątpliwości, czy SM właściwie to interpretuje.

Tu mamy chyba faktycznie przypadek patrolu mieszanego, dlatego właśnie mogło jednak dojść do zatrzymania zgodnie z prawem.

Co do tytułu.... autor, kto ucieka, kto ściga?

Brawurowa pościg rowerzysty?

Brawurowa ucieczka rowerzysty
albo
Brawurowy pościg SM

Autouzupełnianie robi swoje, miało być brawurowy pościg
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-19, 22:16
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-19, 22:18 3
Zgłoś
Henboh 2016-08-19, 23:01
krzyks napisał/a:

W pkt 1 jest o "kierującym pojazdem", a w pkt 2 o "uczestniku ruchu".
Tu nie ma co interpretować, uczestnikiem jest nawet pieszy, a przepisy ruchu jakiegokolwiek zabraniają przechodzenia/przejeżdżania na czerwonym.
No ale w sumie SM zawsze była mistrzem interpretacji.
Zgłoś
tranzystor 2016-08-19, 23:04
Zgłoś
kokos_123 2016-08-19, 23:19
Zgłoś
RoboCat 2016-08-20, 5:28
Zgłoś
~Velture 2016-08-20, 9:06 2

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem