👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:10
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
SQT napisał/a:
Tylko że Ci dobroduszni kapitaliści woleliby żeby pracownik dymał za darmo najlepiej bite 24h, na umowach śmieciowych. Już i tak dymają pracowników ile się da. Rzeczywiście dziękujmy kapitalistom !
Zdajesz sobie sprawę że jeśli koszt produkcji wynosi 0zł to cena będzie w sobie zawierać tylko cenę surowców/komponentów i nie przekroczy tej wartości. Więc fabryka będzie miała bilans zerowy lub bardzo mało dodatni? A za ziemie trzeba zapłacić, za logistykę też, za prąd też, za wodę też.
I czy zdajesz sobie sprawę że na wolnym rynku nie ma przymusu do pracy a tą można zmienić w ciągu 24h parę razy jeśli ma się czas i zaparcie?
I co najważniejsze czy zdajesz sobie sprawę że jak komuś nie zapłacisz ani gorsza, a on jakimś cudem pozostanie u ciebie bo np. jest głupi, to sobie nie kupi jedzenia i umrze z głodu?
Ale jak na razie nasi piękni polscy kapitaliści dążą do tego żeby nie płacić pracownikom, albo dawać głodowe zarobki.
W Polsce nie ma kapitalizmu. W Polsce masz socjalizm zmutowany by wyglądał na wolny ustrój. Co jest najgorszym rozwiązaniem, gdyż wiele osób(np. ty) nie jest przez to wstanie zrozumieć socjalizmu który tu drzemie i szuka winy za sprowadzenie kraju na skraj wyniszczenia w ideach wolnościowych, które tutaj działają tylko teoretycznie.
A skąd ty możesz wiedzieć co to socjalizm skoro masz dopiero 20 lat. Z opowieści ? Z książek ? Jak ktoś tego nie przeżył kiedyś to nie dowie się jak jest na prawdę.
A nie wystarczy mi świadomość że Polska posiada 1bilion złotych długu na dzień dzisiejszy? Czy nie wystarczy mi świadomość że ZSRR od modelu gospodarczego upadło. Że III Rzesza od socjalizmu musiała iść na wojnę by ukryć swój stan gospodarki po hitlerowskim centralnym planowaniu wojennym? Że socjalizm w II zgotował nam los taki że nie byliśmy się w stanie nic bronić bo to piłsudczycy decydowali co się buduje? Że ogromne państwo jakim była komunistyczna Rosja z roku '20tego nie zdołała pokonać małej zlepionej z 3 części Polski cieszącej się wolnością od ok. 2lat? Że PRL było pogrążone w długach i musiało ogłosić bankructwo? Że w Korei Północnej ludzie cierpią głód, tak samo jak w ZSRR? Że Grecja jest bankrutem. Że Hiszpania i Włochy są na skraju bankructwa. Że potężne USA przestaje być potężne przez socjał. Że dawniej komunistyczne Chiny które przestawiły się na tryb kapitalistyczny stały się potęgą, choć dziś polityka socjalistyczna wielkich państwowych inwestycji tworzy im niebezpieczną bańkę? Że komunistyczne Chile, po reformach wielkiego Pinocheta i staniu się rajem dla kapitalizmu, wyrosło na potęgę Ameryki Południowej i nieliczny dziś kraj który swoje zadłużenie systematycznie zmniejsza? Albo czy znane zdjęcie pokazujące Hawanę i Hongkong z 1950 i 201X roku nie jest dobrą wskazówką która droga prowadzi do rozwoju.
"Argument" mojego wieku jest używany tylko przez ludzi którzy nie są wstanie wykrzesać z siebie żadnego porządnego faktu. Przez ludzi którzy dokładnie wiedzą że historia świata pokazuje iż socjalizm się nie uda a nadal chcą brnąć w swej głupocie lub swym złodziejstwie w to gówno.
"Argument" mojego wieku jest używany tylko przez ludzi którzy nie są wstanie wykrzesać z siebie żadnego porządnego faktu. Przez ludzi którzy dokładnie wiedzą że historia świata pokazuje iż socjalizm się nie uda a nadal chcą brnąć w swej głupocie lub swym złodziejstwie w to gówno.
Dziwne jak soclal miał wykończyć państwo jeśli wtedy nie było nikogo co by łapę wyciągał po zapomogę, bo wszyscy mieli pieniądze. A teraz nie dość, że dostajemy ochłapy od kapitalistów, to jeszcze dużo ludzi nie ma nawet pracy więc wyciąga łapkę bo zapomogę. No rzeczywiście źle że wszyscy mieli wtedy pracę.
Wyjaśnij mi jakim cudem państwo socjalistyczne którego ideologia m.in. polega na pobieraniu wysokich podatków zbankrutowało skoro wg. ciebie wszyscy mieli pieniądze?

Przeżyj bez żebrania za 1200 zł... A co do zus-u, przykro mi to pisać, ale Polacy są za głupi żeby odkładać kasę na starość. Zresztą w takich Niemczech również istnieje jakiś system emerytalny i dają sobie radę.
A odpowiesz z łaski swojej na moje pytania czy je zignorujesz bo są niewygodne?
Obniż VAT, zlikwiduj dochodowy, PI i CIT, zlikwiduj przymusowe fundusze zdrowotne, rozreguluj prawo pracy i wszystkie inne i zaraz z godnie z zasadą wolnego wszystkie ceny pójdą w dół.
Polacy są właśnie mądrzy. Każdy człowiek który ma mózg a nie wióry wie że ZUS to piramida finansowa, pieniądze które "odkładasz" idą do kieszeni innych w zamian za mglistą że po 67 roku dostaniesz też coś. Co nawet nie ma realnego znaczenia gdyż doskonale wiemy że bankructwa państw są niczym nowym w takowej sytuacji każde zobowiązanie państwa wobec obywateli zostaje zerwane.
Masz na myśli ten kraj na zachodzie z tempem rozwoju +/-0,00001% i zadłużeniem które procentowo wynosi jakieś 80%?
SQT napisał/a:
Przeżyj bez żebrania za 1200 zł...
Obniż VAT, zlikwiduj dochodowy, PI i CIT, zlikwiduj przymusowe fundusze zdrowotne, rozreguluj prawo pracy i wszystkie inne i zaraz z godnie z zasadą wolnego wszystkie ceny pójdą w dół.
SQT napisał/a:
A co do zus-u, przykro mi to pisać, ale Polacy są za głupi żeby odkładać kasę na starość.
Polacy są właśnie mądrzy. Każdy człowiek który ma mózg a nie wióry wie że ZUS to piramida finansowa, pieniądze które "odkładasz" idą do kieszeni innych w zamian za mglistą że po 67 roku dostaniesz też coś. Co nawet nie ma realnego znaczenia gdyż doskonale wiemy że bankructwa państw są niczym nowym w takowej sytuacji każde zobowiązanie państwa wobec obywateli zostaje zerwane.
SQT napisał/a:
Zresztą w takich Niemczech również istnieje jakiś system emerytalny i dają sobie radę.
Masz na myśli ten kraj na zachodzie z tempem rozwoju +/-0,00001% i zadłużeniem które procentowo wynosi jakieś 80%?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie