Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
juderaus 2025-03-26, 12:30
Ciekawe czy ma pozwolenie na kozę.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-03-26, 18:44
Mosin 1890 powiedział po arabsku "inaf"

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
slupczanin 2025-03-26, 20:37 1
Taki niewielki ładunek może urwać dłoń.

podpis użytkownika

Lekarz mi mówi że jestem ZDROWO p🤬lnięty.
Zgłoś
kakalos 2025-03-27, 6:43
a co to sie stanelo sie? 😐
Zgłoś
MarekJarek1 2025-03-27, 16:19
PsikutaBezS napisał/a:

Marny rusznikarz. Pocisk pokryty jest miękkim metalem, wypycha się go wyciorem z lufy i cała robota.

Ech...
To teraz podsumujmy, co wiemy o broni palnej:
Pocisk jest minimalnie większy od przekroju lufy, żeby zachować szczelność i dobry kontakt z gwintowaniem. Rdzeń wykonany jest ze stopu ołowiu o zwiększonej twardości a to wszystko zamknięte jest w mosiężnym płaszczu, o wiele twardszym od wspomnianego stopu ołowiu. Całość przeciskana jest przez lufę ciśnieniem kilku tysięcy barów. I takie coś jest kurewsko trudno usunąć z lufy.
[Z wyjątkiem squibów od samej spłonki, gdzie pocisk ledwo opuszcza komorę nabojową. Te rzeczywiście da się usunąć na strzelnicy wyciorem.]
Zgłoś