👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:13

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@d-wade tradycja posiadania broni palnej w Polsce jest jeszcze starsza
i sięga od XVI do XX wieku (do 1945 r.)
w wielu domach w Polsce podtrzymywano tradycje strzeleckie i łowieckie. Wszystko niestety zdelegalizowała komuna i jej reżim..
nikt oczywiście nie wspominał o posiadaniu broni w Francji czy Niemczech ale Polsce
i sięga od XVI do XX wieku (do 1945 r.)
w wielu domach w Polsce podtrzymywano tradycje strzeleckie i łowieckie. Wszystko niestety zdelegalizowała komuna i jej reżim..
nikt oczywiście nie wspominał o posiadaniu broni w Francji czy Niemczech ale Polsce
@mrMarek27 dokładnie na temacie się nie znam, ale mówisz o tradycji do posiadania broni palnej, a ja natomiast o prawie do broni palnej dla każdego obywatela. Czy takie prawo istniało przed 45', czy to poprostu tylko tradycja szlachecka i łowiecka?

@up owszem każdy obywatel mógł się ubiegać o posiadanie broni palnej, a to urząd miał udowodnić dlaczego obywatel tej broni mieć nie może - w innym wypadku pozwolenie na broń (oczywiście wraz z książeczką broni i pozwolenia na broń) było wydawane

Prawo to naczynia połączone. Tak jak nie można zalegalizować narkotyków bez prywatnego systemu ubezpieczeń zdrowotnych tak i nie można zalegalizować broni bez kary śmierci.
Cała ta "lewacka sprawiedliwość" jest wymierzona przeciwko prostemu Kowalskiemu ale wyśmienicie chroni elity władzy i powiązane z nimi środowiska przestępcze.
Cała ta "lewacka sprawiedliwość" jest wymierzona przeciwko prostemu Kowalskiemu ale wyśmienicie chroni elity władzy i powiązane z nimi środowiska przestępcze.

Hrodgar napisał/a:
Społeczeństwo nieuzbrojone łatwiej jest kontrolować, i narzucić mu coś wbrew jego woli. Chodzi tylko o to, a nie o wzrost przestępczości, czy bezpieczeństwo Kowalskiego.
...aaaa... to już rozumiem, dlaczego to amerykańskie państwo jest najbardziej inwigilowane, omamione (za wyjątkiem KOREa)....
NIE, nie masz racji -,- to nie brak broni omamia, tylko TVN, onet, internet, telewizja i wiara, dziękuję, koniec przekazu.
waschington i lincoln uważali ,że ludzie mają prawo do broni a sami zginęli z broni palnej. Co za zbieg okoliczności
Tak ad vocem, na terenie RP powszechny dostęp do broni lub tez brak pewnej regulacji został zniesiony, a co za tym idzie, posiadanie broni przestało być możliwe, tuż przed wybuchem powstania listopadowego. Car twierdził, iż jest to spowodowane skłonnościami Polaków do upijania się i licznymi strzelaninami. W carskiej Rosji pewnie tego nie było.. Dlaczego to zrobił, chyba jest jasne.
Kogoś mi tam brakuje (:

podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.orgOświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie