👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Społeczeństwo nieuzbrojone łatwiej jest kontrolować, i narzucić mu coś wbrew jego woli. Chodzi tylko o to, a nie o wzrost przestępczości, czy bezpieczeństwo Kowalskiego.

@McMenel w porównaniu z innymi stanami przestępczość w Teksasie jest rażąco mniejsza niż w miastach gdzie na broń jest zakaz np. Nowy Jork
Kolejny przykład - Kennesaw w stanie Georgia - w wyniku obowiązku posiadania broni przestępczość (mimo wzrostu ilości mieszkańców o ok. 560 %) zmalała o ok. 50%
zródło: predatorxl.salon24.pl/39778,obowiazek-posiadania-broni-palnej
a według twojej logiki można by również zakazać sprzedaży noży kuchennych no bo przecież również nimi się zabija.
a co do posiadania broni w Polsce wszystko sprowadza się do usunięcia wysokich kosztów i usunięcia fragmentu
ponieważ właśnie większość wniosków jest odrzucana w oparciu o ten punkt - gdyż nie ma wg. urzędników "ważnej przyczyny"
Więcej? w porównaniu do USA, to w Polsce koszt otrzymania samego pozwolenia to ok. 3000 zł.
Za tą samą kasę można dostać już prosty rewolwer.
Kolejny przykład - Kennesaw w stanie Georgia - w wyniku obowiązku posiadania broni przestępczość (mimo wzrostu ilości mieszkańców o ok. 560 %) zmalała o ok. 50%
zródło: predatorxl.salon24.pl/39778,obowiazek-posiadania-broni-palnej
a według twojej logiki można by również zakazać sprzedaży noży kuchennych no bo przecież również nimi się zabija.
a co do posiadania broni w Polsce wszystko sprowadza się do usunięcia wysokich kosztów i usunięcia fragmentu
Cytat:
przedstawić ważną przyczynę posiadania broni.
ponieważ właśnie większość wniosków jest odrzucana w oparciu o ten punkt - gdyż nie ma wg. urzędników "ważnej przyczyny"
Więcej? w porównaniu do USA, to w Polsce koszt otrzymania samego pozwolenia to ok. 3000 zł.
Za tą samą kasę można dostać już prosty rewolwer.
240 złotych to nie jest duży koszt, skoro broń legalna kosztuje znacznie więcej, ale zapis o ważnej przyczynie rzeczywiście powinno się znieść

powstał niedawno ruch wolności broni, czyli sympatycy drugiej poprawki, na fejsie (taka ciekawostka)
FB -> Ruch.Wolnosci.Broni
FB -> Ruch.Wolnosci.Broni

@Mesiash w czym problem? Napiszesz we wniosku, że żyjesz w kurewsko niebezpiecznym kraju i masz ważną przyczynę.

@2up no właśnie nie bo np. musisz mieć opinię komendanta policji i on pójdzie do jednego sąsiada i drugiego zasięgając ich opinii a oni się nie zgodzą i co wtedy? komendant wyda negatywną opinię.
Poza tym dzisiejsza komisje do pozwolenia posiadania broni to czysta samowolka - nikt ich nie kontroluje.
Poza tym dzisiejsza komisje do pozwolenia posiadania broni to czysta samowolka - nikt ich nie kontroluje.
@Chleb razowy podasz taka przyczynę, to powiedzą że możesz sobie kupić gaz pieprzowy...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie