Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:28
Cytat:

Brzozowska policja i prokuratura wyjaśniają okoliczności tragicznego zdarzenia w Haczowie, w trakcie którego został śmiertelnie ugodzony nożem 24-letni mężczyzna. Policja zatrzymała podejrzewanego o ten czyn 62-latka - informuje Radio Rzeszów.

Jak wstępnie ustalono, wczoraj po południu młodszy z mężczyzn próbował wejść do domu starszego mieszkańca Haczowa przez okno, po uprzednim wybiciu szyby.

Prawdopodobnie wtedy, 62-latek ugodził go nożem. Cios okazał się śmiertelny. Młody człowiek zmarł jeszcze przed przybyciem karetki pogotowia.

Mężczyzna był wcześniej notowany za włamania i kradzieże. Policjanci zatrzymali sprawcę i sprawdzili jego trzeźwość. Badanie alkomatem wykazało u niego 0,2 promila alkoholu w organizmie. Na miejscu zbrodni policyjni eksperci zabezpieczyli ślady i dowody przestępstwa i rozpoczęli śledztwo w tej sprawie.

wiadomosci.onet.pl/regionalne/rzeszow/podkarpackie-62-latek-smiertelni...

Zauważcie jak opisują to zdarzenie. Nie jak włamanie, tylko jak napaść na człowieka, który chciał sobie wejść przez okno do czyjegoś domu. No i ofiara włamania, która się broniła, jest tu nazywana sprawcą.
Ciekawe ile facet dostanie za to, że bronił się we własnym domu.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-30, 15:12
Cytat:

No, gimbus bez wiedzy o prawie. Dzieciaku, tknij moją szufladę a twoja twarz spotka się z podłogą a ręcę będą zaskoczone, że mogą być tak wykręcone. Zostaniesz obezwładniony, zakuty w kajdany przeze mnie a potem zadzwonię po policje. Zapraszam.

Ok, zakładając, że w ogóle dałbyś mi radę (co biorąc pod uwagę moją fizyczność jest raczej mało prawdopodobne), to ja w tym momencie zgłaszam napaść. Bo mnie napadłeś, i nie miałeś prawa mi zrobić krzywdy ponieważ JA CIEBIE NIE ATAKOWAŁEM, tylko grzebałem sobie w szufladzie. Proste.

Ominąłem jeden element. Zabić kogoś jest łatwiej i bezpieczniej, niż probować obezwładnić (bo nie masz zielonego pojęcia, czy przeciwnik nie posunie się krok dalej...z atakiem nożem, masz czekać aż sam będziesz dźgnięty?).

P.S. Jakim trzeba być idiotą, żeby się wypowiadać na temat fizczynego starcia, z osobą o której się nie ma zielonego pojęcia?
Zgłoś
Schabik 2012-10-30, 15:53
oczywiście 0,2 promila we krwi będzie obciążające dziadzia, bo KTO TO WIDZIAŁ PIĆ W DOMU?! przeciez mógł sie spodziewać, ze ktoś będzie się próbował włamać
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-30, 16:05
Hmm dosyć ciekawe... Ale zastanawiam się czemu media robią z niego morderce skoro działał zgodnie z art 25 kodeksu karnego w którym wyraźnie jest napisane ,że :

Nie popełnia przestępstwa, kto w obronie koniecznej odpiera bezpośredni, bezprawny zamach na jakiekolwiek dobro chronione prawem. W razie przekroczenia granic obrony koniecznej, w szczególności gdy sprawca zastosował sposób obrony niewspółmierny do niebezpieczeństwa zamachu, sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary, a nawet odstąpić od jej wymierzenia.
Zgłoś
konto usunięte 2012-10-30, 21:35 1
Najgorsze jest to, że jakbym przykładowo nieumyślnie zabił włamywacza, a byłem po wieczornym piwku to sąd z automatu skaże mniej jak agresywnego pijaka ;/ Zawsze zazdrościłem prawa z USA w kwestii tego, że moge rozplaskać z shotguna łeb każdego kto postawi nogę na MOIM trawniku
Zgłoś
Razmes 2012-10-30, 23:34
I znowu ta "Brzoza"...
Zgłoś
BongMan 2012-11-01, 19:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem