Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Brutalne ataki na imigrantów
konto usunięte • 2016-01-21, 10:37
Pracownicy organizacji ‚pomocowych’ informują, że wśród imigrantów jest rozpowszechniony lęk przed Bułgarami. Z relacji ludzi wynika, że straż graniczna Bułgarii jest bezwzględna – często szczują psami i biją.

– Obserwują nas. Gdy uchodźcy usiłują przekroczyć granicę, zatrzymują ich i odsyłają z powrotem, czasem ich przy tym biją, okradają, a nawet szczują psami. – mówi 73-latek mieszkaniec wioski Sukrupasa w północnej Turcji.
– Uderzyli mnie i odebrali mi pieniądze. Uciekłem z piekła w domu, licząc na raj w Europie. Tymczasem natrafiłem tutaj na inne piekło – opowiada o swoim spotkaniu z bułgarską strażą graniczną Alan Murad, 17-letni Irakijczyk ubiegający się o azyl.
Władze Bułgarii, podobnie jak wiele innych rządów w Europie Środkowej i Wschodniej znacznie mniej przychylnych uchodźcom niż politycy w Europie Zachodniej.
Zezwolenia na strzelanie
Władze Bułgarii wysłały dodatkowy kontyngent wojskowy na południową granicę, stacjonujący tam żołnierze są uzbrojeni i mają prawo użyć broni – zapowiedział bułgarski minister obrony Nikołaj Nentchev.
Oddziały rozmieszczone na granicy „mają wyraźne instrukcje co do sytuacji, w których mogą użyć siły” dotyczą przede wszystkim działań obronnych – wyjaśnił minister obrony cytowany przez agencję Regnum.

źródło: ndie.pl/imigranci-boja-sie-bulgarow/
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nowynick 2016-01-21, 10:43 205
jak można wstąpić w szeregi bułgarskiej straży granicznej?
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-21, 10:44 74
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
iamthelaw 2016-01-21, 11:02 13
No super. Może ja sobie pojadę w okolice suwałek, przekraczać nielegalnie granicę z kaliningradem. Ciekaw jestem czy też by mnie psem poszczuli, czy może seria z Ak w plecy.
Zgłoś
donkapusta 2016-01-21, 11:10 44
Bo jak się mówi do nieproszonego człowieka - nie nie chcę, abyś wchodził do mojego domu, to "znaczy nie wchodź". Można powtórzyć 3-5 razy nie wchodź, później daje się w mordę, kto ma psa to szczuje.
Zgłoś
Galin 2016-01-21, 11:16 41
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-01-21, 11:20 5
@nowynick Bądź po prostu w pogotowiu, jak będzie trzeba polskie szeregi wzmacniać
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem