Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Brutalne faule
MaestroRCS • 2013-05-08, 21:53
Ostatnimi czasy zacząłem się interesować dosyć "egzotycznym" jak na Europę sportem, a mianowicie widowiskowym i szybkim futbolem australijskim. O zasadach nie będę się rozpisywał (od czego jest wikipedia), sama gra jest dosyć brutalna, co możecie zauważyć na poniższym filmiku

PS. P🤬ki z europejskich klubów piłki nożne chyba by po tym już nie wstały
Zgłoś
tonieja 2013-05-08, 22:28
szybki futbol australijski powiadasz? a ja głupi myślałem, że to rugby
Zgłoś
picasso1974 2013-05-08, 22:37 7
sport dla ludzi z ilorazem inteligencji na poziomie żółtka jajka gotowanego na miękko...
Zgłoś
MaestroRCS 2013-05-08, 22:41 8
tonieja napisał/a:

szybki futbol australijski powiadasz? a ja głupi myślałem, że to rugby

Od rugby różnie się wieloma zasadami, chociaż na pierwszy rzut oka wygląda podobnie

A czy to sport dla idiotów... No cóż, większośc sportów zespołowych nie wymaga od widza zaawansowanego myślenia, nie każdy jest Gmochem by analizować wszystkie sytuację na boisku
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-08, 23:01 5
Trzeba mieć naje***e w bani i być naprawdę twardym
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-09, 2:36 6
picasso1974 napisał/a:

sport dla ludzi z ilorazem inteligencji na poziomie żółtka jajka gotowanego na miękko...

jakim trzeba byc prymitywnym zeby sadzic, ze jak ktos ma miesnie to nie ma mozgu. a takie na przyklad rugby w porownaniu do pilki noznej to ma o wiele ciezsze do ogarniecia zasady.
Zgłoś
Nosferatu_Alucard 2013-05-09, 17:54 1
Jeden dzień grania Barcelony w czymś takim i skończyłoby się "aktorzenie" na boisku.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-09, 22:46 1
tyle w tym sportu, co w skatologii romantyzmu
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-09, 23:25
Uwielbiam takie akcje.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-10, 20:39 1
Piękna sprawa,czysta rywalizacja bez zbędnego aktorzenia i p🤬lenia.
Bez porównania z piłkarzami ktorych to kładzie najmniejszy powiew wiatru...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-10, 20:43 24
W Australii, kraju gdzie nawet drzewa starają się zabić Australijczyków najwidoczniej faule kolanem w mordę przestają robić na kimkolwiek wrażenie
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-10, 20:48
Czy mógłby ktoś podać nazwę soundtracku?
Zgłoś
Halibut 2013-05-10, 20:50
Szanujcie się ludzie... nie porównywajcie sportu, który jest sportem narodowym w 99% krajów Świata, który ma miliardy fanów, dziesiątki milionów zawodników z australijskim footballem, który ma mniej fanów niż Warszawa mieszkańców.
Zgłoś
androgenius 2013-05-10, 20:51 2
I to jest k🤬a sport, nie nażelowane pedałki od kręciny i reszty c🤬jów, turlające tą sferę od brameczki do brameczki.

Napisz mi no jeden z drugim gdzie w necie można transmisje obadać, bo nie mam tv.

podpis użytkownika

Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, c🤬jki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.
Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-05-10, 20:52 6
Gram w rugby już łądnych parę lat - widziałem i uczestniczyłem w dość dużej ilości brutalnych fauli* (ach ten sport amatorski). Ale to co tutaj zobaczyłem urwało mi dupsko u samej szyi a łeb wywaliło na Kamczatkę. Stąd moje pytanie czy ktoś ma linki do streamów z transmisjami z tej jakże zacnej dyscypliny. Gdyż pięknym jest to co ujrzałem

*zarówno jako winien faulu jak i bogu ducha winna ofiara
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie