Był filmik o usuwaniu elektrowni wiatrowej więc chciałbym jako ciekawostkę przedstawić film z budowy podobnej elektrowni w mojej okolicy.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:38
Dzięki! Właśnie straciłem cenne 10s. ze swojego marnego życia... dobrze że chociaż komentarze ratują temat...
Kolejny specjalista dzięki którym ludzie myślą że wiatraki to prąd za darmo... Zobacz jakie są dopłaty do zielonej energii i o ile więcej będziemy płacić za tą energie.
To że turbina wiatrowa się obraca nie oznacza że produkuje ona energię. Turbiny w większości przypadków pracują na sieć sztywną a nie na źródło magazynowania energii więc nie jest im obojętne z jaką prędkością obraca się śmigło.
Polska nie kupuje energii od niemców (jeżeli tak to jakieś małe ilośći), jedyne co robią te skuwysyny z zachodu to przesyłają sobie energie z południa na północ naszymi liniami obciążając nam cały system za co nie płacą nam nic.
To że turbina wiatrowa się obraca nie oznacza że produkuje ona energię. Turbiny w większości przypadków pracują na sieć sztywną a nie na źródło magazynowania energii więc nie jest im obojętne z jaką prędkością obraca się śmigło.
Polska nie kupuje energii od niemców (jeżeli tak to jakieś małe ilośći), jedyne co robią te skuwysyny z zachodu to przesyłają sobie energie z południa na północ naszymi liniami obciążając nam cały system za co nie płacą nam nic.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie