Główna Poczekalnia (6) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2025-12-08, 18:26
Zabrakło mu pieniędzy, więc musiał opuścić ośrodek dla bezdomnych.

O tym, że były żołnierz został wyrzucony z ośrodka prezes schroniska dowiedział się po powrocie z urlopu.

Bezdomny musiał opuścić ośrodek mimo, że niedawno przeszedł skomplikowaną operację "...bo podobno zalega z płatnościami za poprzednie miesiące, to jest kwota rzędu sześciuset czy siedmiuset złotych, które się zobowiązał spłacać w ratach..." - i najdalej w sierpniu dług miał uregulować.

Prezes długo próbował przekonywać swoich zastępców do zmiany decyzji. Kiedy mu się nie udało, sam złożył dymisję. Rzecznik ośrodka uważa, że wszystko odbywa się zgodnie z prawem. "...wszystkie decyzje, i wszystkie działania, podejmujemy zgodnie ze statutem..."

Natomiast bezdomny twierdzi, że takie prawo może i jest sprawiedliwe, ale na pewno nie jest ludzkie.

"Nie będę się skarżył, ale dzisiaj spałem w lesie w nocy."

Źródło + audio
Zgłoś
Roszp 2013-07-05, 17:28
panpowazny napisał/a:

W takich informacjach często nie zawierają one same w sobie kropli prawdy, bo weźcie mi napiszcie co tu jest prawdą, to, że oficer spał w lesie czy to, że musi płacić za nocleg w ośrodku dla bezdomnych i to w ratach ?!. Śmierdzi mi tutaj tvn24 i jedno jest prawdą, że nie ma tutaj ani w "źródło" podanego jego imienia i nazwiska. To nie jest wiarygodny artykuł, tylko jakaś podpucha żeby głupi ludzie czytali co napisze anonimowy redaktorzyna, a nóż za 2, 3 miesiące wyjdzie wielka afera, a teraz tylko spoglądają na zainteresowanie i bulwersacje/zachwyt wydarzeniem zawartym w powyższym artykule, dziękuję, do widzenia.

Do tych wszystkich awatarów, które ktoś publikował jakiś czas temu dodałbym jeden. Dla ludzi pokroju powyższego pana. Medioznawca.

Psia jego mać.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-05, 18:21
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-05, 21:21
Dawajta źródło, bo piwa nie będzie!
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-05, 21:29
Tak Polska traktuje swoich weteranów? Nie lepiej niż jUeSAj.
We Francji weteranów Legii Cudzoziemskiej biorą na instruktorów, jak nie może sobie gość poradzić materialnie.
Zgłoś
Samael6 2013-07-05, 21:47
Znając życie całą swoją skromną emeryturę w kwocie paru tysięcy złotych przepił. Bo oni tacy biedni są.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-05, 21:58
No i ma dziadzio wspomnienia z czasów partyzantki.
Zgłoś
zarpion 2013-07-06, 13:30
wprost.pl/ar/404580/Byly-oficer-mieszka-w-lesie-bo-nie-stac-go-na-osro...

polskieradio.pl/5/3/Artykul/868664,Bezdomny-wyrzucony-ze-schroniska-Ni...

wykop.pl/link/1565665/bezdomny-wyrzucony-ze-schroniska/

tutaj kilka źródeł - oczywiście bez większego wyjaśniania - ma ktoś jakieś konkretne info?
Zgłoś
~CanesPL 2013-07-08, 0:33
@up

Pisałem do p. Andrzejewskiego o szczegóły, na razie brak odpowiedzi.

[edit 2013.07.08]

Dostałem odpowiedź; zdarzenia miały miejsce kilka tygodni temu, w ośrodku w Lubinie, w woj. dolnośląskim. "Obecnie pan Marek przebywa na Górnym Śląsku. Jak zapewnia jeden z jego Przyjaciół - ma tam dobrą opiekę i wraca do zdrowia".

Kawał dobrej roboty, Panie Andrzeju
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem