Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:22
🔥 Niewypał - teraz popularne
Lisi 2025-10-25, 0:49 1
slupczanin napisał/a:

Nie tylko ucieczką można uratować sytuację. Zdarzyło mi sie ruszyć prosto z lewoskrętu bo by mi osobówką w dupe wjechał.

Czyli ratowałeś się ucieczką.
Zgłoś
NucinoFerrari 2025-10-25, 1:16
Butloszczoch robił drifty po bimbrze,?
Zgłoś
pSTANLEY 2025-10-25, 1:18 2
Heliar napisał/a:

I tak się dzieje, gdy się tylko hamuje widząc zagrożenie, zero instynktu ucieczki.

Jakiś rok temu w okolicy domu rodzinnego mojej żony kierowca autobusu ratował się właśnie ucieczką. Zamiast otrzeć się o osobówkę, lub w najgorszym przypadku skasować jej kierowcę który ścinał zakręt to ten uciekł w drzewo dzięki czemu zginęło 3 pasażerów a 20 osób zostało ciężko rannych. Gdyby wbił się autobusem w ten samochód to zginął by może tylko kierowca osobówki. Ogólnie jak patrzę na wszystkie zdarzenia drogowe jakie było mi dane widzieć to trudno powiedzieć czy ucieczki mają sens bo bardzo często kończą się tragiczniej niż gdyby kierowcy tylko hamowali. Skoszeni piesi na chodniku, czołówki z drzewem, wpadniecie do rowu i sprawca jadący sobie dalej i tak dalej. Nie sądzę że w większości przypadków kierowca ma szansę na podjęcie racjonalnej decyzji podczas takich zdarzeń i analizować czy lepiej uciekać czy tylko hamować. Na szczęście niedługo może wyręczy nas w tym komputer który w tak krzyzsowej sytuacji zachowa się lepiej niż większość z nas.
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-10-25, 2:23 5
W piątek po południu (24.10.2025) na zjeździe z Drăgușeni do Cristești doszło do poważnego wypadku drogowego. W zdarzeniu uczestniczyły TIR i samochód osobowy. „Po przeprowadzeniu dochodzenia ustalono, że 54-letni mężczyzna z okręgu Bistrița-Năsăud, prowadząc ciężarówkę z naczepą z Drăgușeni do Cristești, stracił panowanie nad pojazdem, który przewrócił się na drodze i zderzył z samochodem prowadzonym przez 42-letniego mężczyznę z okręgu Suczawa.

W wyniku zderzenia zginął 42-letni kierowca samochodu osobowego oraz 39-letni pasażer – poinformował inspektorat policji okręgu Jassy. Kierowca TIR-a został przebadany na zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu, a wynik był negatywny. W tej sprawie wszczęto postępowanie karne w sprawie zabójstwa, a śledztwo nadal ustala dokładne przyczyny i okoliczności wypadku.

stiridinbucovina.ro/accident-cu-doi-morti-in-suceava-un-tir-a-derapat-...
Zgłoś
Kubaflis27 2025-10-25, 4:50
xdrt napisał/a:

Jak raz się ratowałem uciekaniem w bok to nadziałem się na rurę od znaku bez znaku. Nie do wypatrzenia w nocy. Sprawca sobie pojechał. Nie polecam.

Czyli uniknales dzwona i jeszcze sobie poskakales na rurce. Manewr zadziałał
Zgłoś
Danydwabanany 2025-10-25, 7:53 1
Heliar napisał/a:

Polecam kursiki doskonalące jazdę w poślizgu..

To ten sam kurs?

blackburn napisał/a:

Bykem na szkoleniu z bezpiecznej jazdy kilka razy. Zawsze powtarzali. Pies kot, dzik krowa hamujemy. Jeleń łoś renifer gaz w opór.

Człowiek tu trochę poczyta i nie będzie musiał się zapisywać. Już mam odhaczone zagadnienie czołówki z pojazdem i zwierzyną. Ciekawe czego dalej się dowiem. Jak dachować?
Zgłoś
darayavahus 2025-10-25, 9:41 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
OdpadAtomowy 2025-10-25, 10:30 4
Zgłoś
Aaltonen 2025-10-25, 10:41
Ciekawe czy zdążyli się schylić? Chyba nie...
Zgłoś
TheStachoo 2025-10-25, 11:01 1
Sami eksperci to i człowiek od razu mądrzejszy.
Tak, myślę że wjazd do rowu to byłby świetny pomysł. Wtedy jest spora szansa na powtórzenie motywu z elką i przygniceniem przez ciężarówkę.

Tak naprawdę to straszny pech, bo gdyby naczepę zarzuciło trochę bardziej, to trafiłaby w Sharana osiami to i jakaś szansa na przeżycie by była.
Zgłoś
placek 2025-10-25, 12:25 2
tiry na tory, dobrze że zaczeli modernizować stare połączenia kolejowe, częśc tych głąbów zastapi jeden pociag
Zgłoś
esa 2025-10-25, 12:40
placek napisał/a:

tiry na tory, dobrze że zaczeli modernizować stare połączenia kolejowe, częśc tych głąbów zastapi jeden pociag

jestem jednym z tych głąbów co odbiera te naczepy z terminala i ......ciągnie je przez pół polski do miejsca przeznaczenia
Zgłoś
Wombat212 2025-10-25, 14:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
placek 2025-10-25, 15:15
esa napisał/a:

jestem jednym z tych głąbów co odbiera te naczepy z terminala i ......ciągnie je przez pół polski do miejsca przeznaczenia

nie martw się, w kolei znajdzie się dla ciebie fuszka
Zgłoś
slupczanin 2025-10-25, 20:33
Lisi napisał/a:

Czyli ratowałeś się ucieczką.

No w sumie to tak 😅
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem