Nie tylko ucieczką można uratować sytuację. Zdarzyło mi sie ruszyć prosto z lewoskrętu bo by mi osobówką w dupe wjechał.
Czyli ratowałeś się ucieczką.
I tak się dzieje, gdy się tylko hamuje widząc zagrożenie, zero instynktu ucieczki.
Jakiś rok temu w okolicy domu rodzinnego mojej żony kierowca autobusu ratował się właśnie ucieczką. Zamiast otrzeć się o osobówkę, lub w najgorszym przypadku skasować jej kierowcę który ścinał zakręt to ten uciekł w drzewo dzięki czemu zginęło 3 pasażerów a 20 osób zostało ciężko rannych. Gdyby wbił się autobusem w ten samochód to zginął by może tylko kierowca osobówki. Ogólnie jak patrzę na wszystkie zdarzenia drogowe jakie było mi dane widzieć to trudno powiedzieć czy ucieczki mają sens bo bardzo często kończą się tragiczniej niż gdyby kierowcy tylko hamowali. Skoszeni piesi na chodniku, czołówki z drzewem, wpadniecie do rowu i sprawca jadący sobie dalej i tak dalej. Nie sądzę że w większości przypadków kierowca ma szansę na podjęcie racjonalnej decyzji podczas takich zdarzeń i analizować czy lepiej uciekać czy tylko hamować. Na szczęście niedługo może wyręczy nas w tym komputer który w tak krzyzsowej sytuacji zachowa się lepiej niż większość z nas.
W wyniku zderzenia zginął 42-letni kierowca samochodu osobowego oraz 39-letni pasażer – poinformował inspektorat policji okręgu Jassy. Kierowca TIR-a został przebadany na zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu, a wynik był negatywny. W tej sprawie wszczęto postępowanie karne w sprawie zabójstwa, a śledztwo nadal ustala dokładne przyczyny i okoliczności wypadku.
stiridinbucovina.ro/accident-cu-doi-morti-in-suceava-un-tir-a-derapat-...
Jak raz się ratowałem uciekaniem w bok to nadziałem się na rurę od znaku bez znaku. Nie do wypatrzenia w nocy. Sprawca sobie pojechał. Nie polecam.
Czyli uniknales dzwona i jeszcze sobie poskakales na rurce. Manewr zadziałał
Polecam kursiki doskonalące jazdę w poślizgu..
To ten sam kurs?
Bykem na szkoleniu z bezpiecznej jazdy kilka razy. Zawsze powtarzali. Pies kot, dzik krowa hamujemy. Jeleń łoś renifer gaz w opór.
Człowiek tu trochę poczyta i nie będzie musiał się zapisywać. Już mam odhaczone zagadnienie czołówki z pojazdem i zwierzyną. Ciekawe czego dalej się dowiem. Jak dachować?
Tak, myślę że wjazd do rowu to byłby świetny pomysł. Wtedy jest spora szansa na powtórzenie motywu z elką i przygniceniem przez ciężarówkę.
Tak naprawdę to straszny pech, bo gdyby naczepę zarzuciło trochę bardziej, to trafiłaby w Sharana osiami to i jakaś szansa na przeżycie by była.
tiry na tory, dobrze że zaczeli modernizować stare połączenia kolejowe, częśc tych głąbów zastapi jeden pociag
jestem jednym z tych głąbów co odbiera te naczepy z terminala i ......ciągnie je przez pół polski do miejsca przeznaczenia
jestem jednym z tych głąbów co odbiera te naczepy z terminala i ......ciągnie je przez pół polski do miejsca przeznaczenia
nie martw się, w kolei znajdzie się dla ciebie fuszka
Czyli ratowałeś się ucieczką.
No w sumie to tak 😅
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie