👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@Plecionkarz - mniej więcej xD ale tak ładnie wygląda
@chinchill - coś takiego właśnie będziemy kombinować tylko tak żeby też było to w miare wyraźne
CEGŁOBYL był kręcony Nokią, mam nadzieję że coś wykombinujemy.
Do pokazów militarnych w tym roku chcemy też kupić kamery na hełm, zobaczymy co z tego będzie, ponieważ reakcja społeczności jest pozytywna, natchneliście nas potrzebą nakręcenia CEGŁOBYL 2
Czekajcie na Sequel, jak chcecie możecie też kanał zasubskrybować, żeby nie przegapić
Dzięki za pozytywne opinie!
@slec21 - hejcić Cie nikt nie chce, ale prosze Cie - nie porównuj filmiku który powstał w 4 godziny łącznie z montażem, do filmiku na międzynarodowy konkurs nakręconego przez zawodowych filmowców, światy Ci się mylą kolego

@chinchill - coś takiego właśnie będziemy kombinować tylko tak żeby też było to w miare wyraźne

Do pokazów militarnych w tym roku chcemy też kupić kamery na hełm, zobaczymy co z tego będzie, ponieważ reakcja społeczności jest pozytywna, natchneliście nas potrzebą nakręcenia CEGŁOBYL 2

Czekajcie na Sequel, jak chcecie możecie też kanał zasubskrybować, żeby nie przegapić

Dzięki za pozytywne opinie!
@slec21 - hejcić Cie nikt nie chce, ale prosze Cie - nie porównuj filmiku który powstał w 4 godziny łącznie z montażem, do filmiku na międzynarodowy konkurs nakręconego przez zawodowych filmowców, światy Ci się mylą kolego

Panowie, a wystarczyłoby jakieś ciekawsze ujęcia zrobić, nie nagrywać trzęsącą komórką(jakiś statyw), troche przemyśleć projekt to może ktoś by to oglądnął do końca.
panowie całkiem całkiem
jak się chce to i można się w klimat wczuć

a mnie tak zaciekawiło i to skierowane do autora postu, skoro nagraliście filmik z fabułą, strzelaniną, zombie, to dlaczego goście którzy wbijają do budynku wołają do gościa "proszę pana" ? Aż miałem wrażenie, że wam się jakiś żul wbił na plan i się upenialiście iż mu z asg oczy nie wydłubiecie

Jeżeli chodzi o materiały z "zabaw asg" to ten zawsze jakos najbardziej mi sie podobal

Pizkes napisał/a:
Wybaczcie, ale nigdy nie rozumiałem tych wszystkich gości od ASG. Skoro tak was ciągnie do tego typu rzeczy, to dlaczego nie pójdziecie do wojska lub policji??? [...]
Już Ci tłumaczę. (Powiem to przynajmniej na przykładzie moim, bo nie chce się też wypowiadać za wszytkich wokół) a więc:
Wojsko i służby specjalne, a ASG, czy rekonstrukcja militarna to dwa zupełnie różne światy. Nie chodzi o to że nie mamy jaj, kondycji, odwagi albo nam sie nie chce. Wielu ludzi, bawiących się w ASG są również bylymi lub obecnymi operatorami służb, jakie wymieniasz i znam takich ludzi.
Różnica jest taka, że w takich jednostkach jest pełne poświęcenie, ryzyko zdrowia i życia, szczególnie w jednostkach wojskowych.
W ASG możemy zasymulować bitwę na niedzielnej strzelance, wykonać pokaz zatrzymania bandziora na imprezie plenerowej, wyposażyć się wg. uznania i preferencji, strzelać się między sobą nie robiąc nikomu krzywdy, nie zabijając, oraz nie patrząc jak Twój kolega, z którym pół godziny temu umawiałeś się na melanż po powrocie z misji, ginie od Talibskiego moździeża, a po wszystkim wziąć gorący prysznic i iść na piwo.
Wiem o co Ci chodzi i wiele osób tego nie rozumie, ale my zwyczajnie chcemy nasze wewnętrzne potrzeby realizować jako rozrywkę, a nie w pełni wymagającą pracę.
Nie wiem jakie masz hobby, nie wiem do czego najlepiej Ci to porównać, ale my zwyczajnie wolimy w dobrej atmosferze z bezpiecznym jutrem wolimy bawić się w wojne i wyładowywać swoje emocje i potrzeby rywalizacji, aniżeli naprawdę uczestniczyć w konfliktach, w których giną ludzie.
Pozdro.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie