Główna Poczekalnia (8) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:14
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-02-13, 10:49 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 10:49
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Turek28 2013-02-13, 10:52 1
Wojciech Cejrowski mówi jak jest - Warszawa.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 10:58
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 10:59 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 11:01 6
Zgłoś
szpila_forever 2013-02-13, 11:03
@up.
Nie wytłumaczysz mu.
On płaci podatki, jemu się NALEŻY.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 11:07
Slonx napisał/a:

Jeden argument przeczy drugiemu. Raz się okazuje, że mieszkańcy nie mają gdzie parkować, bo blokują im miejsca przyjezdni, a potem się okazuje, że jakby wydzielić miejsca mieszkańcom, to nie byłoby miejsc dla przyjezdnych.
A to przecież nie jest problem. Kto jest zameldowany w centrum, mógłby się zgłosić o wydzielenie miejsca, podając numer rejestracyjny pojazdu. Dopiero wtedy by się mu miejsce wydzieliło.
Miejsca dla inwalidów są wszędzie, pod marketami, galeriami, wszędzie. Opłata nic nie zmienia, skoro oni mają swoje miejsca do parkowania.

Mylisz się. Jedno drugiemu nie przeczy, bo kto powiedział, że mieszkańcy strefy nie ruszają aut spod domu? W przypadku wydzielenia miejsca mieszkańcowi, a ten gdzieś pojedzie (o wyjeździe na dłużej nie wspominam już) - miejsce stałoby puste i niewykorzystane, a tak to ktoś może nie nim stanąć - tyle, że nie za darmo. Ale przynajmniej to miejsce jest i chętnych nie brakuje.
Z inwalidami nie jest do końca tak jak uważasz, ale mniejsza z tym.

Slonx napisał/a:

To rozumiem, że żeby ograniczyć parkowanie pod dworcem, trzeba rozszerzyć strefę płatnego parkowania na cały obszar dookoła rynku, plus na Kazimierz?
Przecież to nie ma sensu.
Ja rozumiem argumenty związane z dworcem, bo to faktycznie byłby problem (inna sprawa, że jakoś przy dworcu Kraków Płaszów nie ma strefy płatnego parkowania, a problem nie występuje). Tylko, że trzeba znać umiar. Odległość dworca Głównego od Kazimierza jest na tyle duża, że nikt by tam nie zostawiał auta i zasuwał na dworzec. Ale na Kazimierzu też parkowanie jest płatne.

Co do Kazimierza, to nie mam zdania. Może to rzeczywiście nie najlepsze rozwiązanie, ale trzeba zrozumieć, że jest on coraz bardziej popularny, i coraz więcej ludzi tam przyjeżdża. No ale tutaj polityki miasta bronić nie będę.

Slonx napisał/a:

Zrozum kolego, że każdy kierowca płaci duże podatki, nie otrzymując nic w zamian. Albo niech państwo w zamian coś zapewni, albo niech zlikwiduje te podatki.

Masz rację, ale zniesienie opłaty nic by nie dało, a nawet pogorszyłoby sprawę. Musiałoby powstać więcej miejsc parkingowych, żeby to jakoś mogło funkcjonować bez dodatkowych opłat, którymi obciążani są kierowcy. A to trochę odrębna sprawa.

EDIT: Zapomniałem dodać. Kolego zrozum, że aut jest DUŻO WIĘCEJ niż miejsc parkingowych (płatnych lub nie) przed domami, blikami, miejscami pracy, itd. Gdybyś chciał wyznaczyć miejsca dla mieszkańców swojego bloku/kamienicy, to musiałbyś zarezerwować (przynajmniej) jedno miejsce na mieszkanie. Policz ile miejsc parkingowych masz przed klatką. Zrób to samo dla sąsiednich budynków...
Coś się nie zgadza?
Zgłoś
dirty71 2013-02-13, 11:13 2
Kazdy kto sie zgadza z Cenrowskim jest dla mnie zwyklym debilem. Oplaty parkingowe jak i inne wynikaja ze wzgledow ekonomicznych. Fakt ze pieniadze mozna by bylo znalezc w innych miejschach jak administracja publiczna, ale jest to problem naszego systemu, wiec szukaja pieniedzy gdzie sie da. Poza tym zostawianie numeru telefonu w celu odjechania jest czyms naturalnym, szczegolnie w innych krajach gdzie jest wiecej samochodow niz mieszkancow, poza tym jak wy sobie to wyobrazacie np. w miejscach o duzym zageszczeniu ludnosci ( pod biurowcami itp). Takze jeszcze raz powtarzam, niech ten pajac biegajacy na boso zajmie sie tym z czego jest znany, bieganiem z murzynami....
Zgłoś
mjr 2013-02-13, 11:14 2
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 11:14
Zgłoś
dirty71 2013-02-13, 11:16 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 11:22
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 11:25 1
Slonx napisał/a:

Nie wiem, jakie ty masz pojęcie o ruchu miejskim, ale ja ci tylko mówię jak jest

Slonx mówi jak jest, Kraków.
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 11:26
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem