Streszczenie najciekawszego momentu starcia lewaka z Winnickim.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-06-26, 22:24
Lewak idiota nie założył aparatu słuchowego chyba xD
konto usunięte
2013-06-26, 22:43
@up jak można polemizować z kimś kto tak bełkocze?
konto usunięte
2013-06-26, 23:52
Polecam całość. Do Winnickiego mam stosunek ambiwalentny, ale w porównaniu do tego barana, który z braku jakichkolwiek argumentów, zaczął go po prostu wulgarnie obrażać, wykazał się niezwykłym opanowaniem i dojrzałością.
Obaj Panowie nie mają racji bo komunizmu nie było a był jedynie tylko w teorii.
"Komunizm jest dzieckiem socjalizmu" - W historii jest zapisane, że wszystkie posrane kraje zwłaszcza ZSRR wzorowały się na komunizmie, ale wyszedł im socjalizm bo komunizm jest nie osiągalny.
"Jeżeli Pan twierdzi, że socjalizm jest dzieckiem komunizmu" - Teoretycznie nawet najlepsza jabłoń ma zepsute owoce. Ludzkość posmakowała takiego zepsutego jabłka.
Logika tego zdania jest poprawna tylko można się przyczepić bo socjalizm nie pochodzi wprost od komunizmu, ale jest efektem ubocznym prób wdrożenia komunizmu.
@KuroNoTenshi92
Wszystko fajnie, tylko że socjalizm to nie "najlepsza jabłoń" tylko bardziej takie małe, zgięte drzewko, które trzeba duużo, dużo podlewać, a i tak da z jedno-dwa małe jabłka.
konto usunięte
2013-06-27, 0:16
KuroNoTenshi92,
niestety myślisz błędnie
- najpierw stworzono pomysły reform socjalnych m. in. 8 godzinny dzień pracy, płaca minimalna, emerytury, zasiłki (w XIX w.), a dopiero potem ubrano to w system państwa komunistycznego czyli całkowite zabranie własności prywatnej na rzecz wspólnoty społeczeństwa
Co do reszty wypowiedzi masz rację Lenin chciał wprowadzić komunizm i nawet to zrobił, ale system okazał się niewypałem. Dlatego później stwierdził , że Socjalizm to ustrój przejściowy, a ostatecznym celem będzie komunizm.
konto usunięte
2013-06-27, 0:19
@Magik2501
Komunizm to drzewo a socjalizm to jabłko. Naucz się czytać bo ty widocznie nie potrafisz przeczytać tego co napisałem. Nie pojmujesz aluzji. Socjalizm to zgniłe jabłko i można dodać, że robaczywe.
@mrMarek27
Reformy socjalne należą do ustroju zwanego socjaldemokracją.
Socjalizm jest to ustrój zbrodniczy, który w związku sowieckim panował po leninizmie i stalinizmie.
Każdy kraj miał trochę inaczej tak uściślając.
Swoją drogą Karol Marks tworzył zalążki komunizmu właśnie w XIX wieku.
Co do tematu
Radzę obejrzeć całość bo Celiński zachowuje się skandalicznie. Gdy nie może odbić piłeczki ucieka się do obrażania oponenta.
Bardzo usilnie próbuje zmienić temat i w sumie brakowało mi, że nie poruszył tematu co było u ciotki w niedziele na obiad.
Widziałem całość, Celiński razem z Panią dziennikarką strasznie zaniżali poziom, zresztą czego się spodziewać.
konto usunięte
2013-06-27, 9:19
@ !Timon
Wydaje mi się, że mamy to samo na myśli. Tylko, że ta sinusoida poglądowa powinna biec jak najbliżej centrum, bo jak narazie odchodzi w skrajności.