Cytat:
Bunt w parafii w Pisanicy koło Ełku. Część wiernych chce się pozbyć miejscowego proboszcza - księdza Jarosława. Opowiadają oni, że duchowny wprowadził cennik za każdą z duszpasterskich posług. Podobno płacić trzeba za wezwanie księdza do chorego, za przystąpienie do Komunii Świętej, a nawet za tzw. ogłoszenia duszpasterskie.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2012-07-26, 23:45
Biznes is biznes.
Traktujcie kościół tak jak ja - jako biznesmena który chce zarobić jak najwięcej robiąc jak najmniej.
Czyli tak jak wszyscy.
Nic nadzwyczajnego.
Też byście tak robili.
Dyma nas rząd, dyma nas kościół...
W zasadzie to jesteśmy dymani z każdej możliwej strony.
Tak to gadają żeby być cicho bo to dom boży a tu drą te mordy
Ja tam zawsze podziwiałem księdza Jankowskiego aka "Delegat" - kiedy inni księża (zgodnie z tajnym zarządzeniem z połowy lat 90) chowali się ze swoim bogactwem sprzedając luksusowe Mercedesy i zamieniając je na (równie luksusowe acz mniej rzucające się w oczy) Seaty, Mazdy, Toyoty etc. on bujał się jak król w swojej S-klasie i co raz szpanował na mieście swoim strojem z gronostajów za 30 kafelków podkreślając swoją pozycję każąc klękać i całować się po rękach ludziom. Nie ma chyba lepszego dowodu na mądrośc i sprawiedliwość wyroków boskich niż emerytka z 800 zł jałmuzny z ZUSu całująca po rękach pana w gronostajach!
konto usunięte
2012-07-27, 9:43
Zaścianek i średniowiecze
Spalmy jeszcze jakąś czarownice na stosie, będzie fajnie...
konto usunięte
2012-07-27, 11:52
Ach te Jarosławy ^^
konto usunięte
2012-07-27, 12:25
LOL! Jak ktoś się daje dymać tym nawijaczom bajek o zombie i stworzeniu świata w 6 dni, to niech się nie dziwi, że kasę z niego doją. Jak jest cwany, to niech wyciąga szmelcu ile się da. Jak motłoch głupi, to zapłaci. Przy nich Chyży Rój, to jest płotka, bo co wybory wymyśla inną historyjkę. Oni doją od 2 tysiącleci na tę samą bajkę. I to działa!
Tak samo jak z ryżym Donkiem.
Proponuję pobawić się w norweskich blackmetalowców i puścić kilka kościołów z dymem...
Tak, w ramach refleksji kościoła nad sobą
Debile... Wzieli by po prostu przestali tam chodzic i dawac kase... Czego oni sie spodziewaja naprawde... Ten "xionc" smieje sie z nich bo ciagnie kase, a w najgorszym razie przeniosa go do innej parafii...
ja osobiscie popieram tego ksiedza: niech jebie ciemnote jak tylko si da!