@anonymousm
Estetyka to kwestia gustu. Ponadto dlaczego mielibyśmy dbać o to by wszystko co u nas ( w Polsce) było zgodne 'zachodnimi' trendami? Dlaczego nie mielibyśmy sami wyznaczać własnych trendów? Skąd to ufne przeświadczenie, że wszelakie rozwiązania/moda/gusty spływające do nas z tamtego 'lepszego' świata to bezdyskusyjny szczyt ludzkiej finezji? Przecież stoją za nimi zwykli ludzie którzy również mają słabości, a których intencje nie zawsze są dobre. Zaznaczam, że nie jestem przeciwnikiem stosowania sprawdzonych rozwiązań ale wszystko powinno być kwestią rozsądku. Jak mawiał pewien osławiony autor "Normalność nie jest kwestią statystyki." i tego się trzymajmy.
@Prometeus Coprophagus
Nawet jeśli masz rację to pycha bijąca z twoich postów wywołuje odrazę. Nie staraj się forsować umysłów innych ludzi siłą, operuj sugestią. Wtedy to atmosfera dyskusji będzie sprzyjała wzajemnie budującej wymianie myśli.
A wracając do sedna (filmu) to jestem wstrząśnięty. Jak pisałem wyżej piosenka może się podobać lub nie ale w moim odczuciu technicznie chłopak wypadł w porządku. Jury aż syczało na dźwięk słów piosenki. To nam tylko pokazuje, że rozkład Państwa Polskiego jest w zaawansowanym stadium.