📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:20

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Może lepiej by było w pytaniu napisać: "Ile osób na świecie wie, jaki jest symbol chemiczny dwutlenku węgla"? O to chodziło?

@Up
Parę lat temu pewien profesor wykładający chemię (nie w Tesco) zrobił pogrom zadając Nam na egzaminie zadanie:
C4H12O6-> 2 C2H5OH + O2
Należało określić co tutaj się nie zgadza zgodnie z normą 1410.
Jako bonus podać nazwy poszczególnych związków.
Oczywiście zgodnie z jego i moim oczekiwaniem zdało tylko kilka osób, miłośników domowych wyrobów.
Dla ciekawskich:
C6H12O6 (Glukoza) -> 2 C2H5OH (Etanol) [czyli alkohol] + 2 CO2 (Dwutlenek wągla)
Parę lat temu pewien profesor wykładający chemię (nie w Tesco) zrobił pogrom zadając Nam na egzaminie zadanie:
C4H12O6-> 2 C2H5OH + O2
Należało określić co tutaj się nie zgadza zgodnie z normą 1410.

Oczywiście zgodnie z jego i moim oczekiwaniem zdało tylko kilka osób, miłośników domowych wyrobów.
Dla ciekawskich:
C6H12O6 (Glukoza) -> 2 C2H5OH (Etanol) [czyli alkohol] + 2 CO2 (Dwutlenek wągla)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie