Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Chinol w kafejce
~CrazyEdek • 2025-03-15, 9:06
Pikawa powiedziała mu, że nie ma takiego grania.

podpis użytkownika

☣ 404 tits not found ☣
Zgłoś
Shaolin_Majster 2025-03-15, 12:15 1
Oglądał Sadola i jak przeczytał komentarze @azerbah to mu się mózg zwarzył ... 😂

[ Dodano: 2025-03-15, 12:19 ]
Przepraszam. *Zważył...
Zgłoś
Dziqn 2025-03-15, 12:21 1
Sztruks napisał/a:

J🤬a znieczulica stoi obok idiota z papierosem i zagłada jak dz🤬ka na k🤬sa zamiast pomóc

Nikt w Chinach Ci nie pomoże, bo system jest tak skonstruowany że można podać pomagającego do sądu o odszkodowanie. Dlaczego ? C🤬j wie. Może łatwiej kontroluje się ludzi którzy nie mają ze sobą żadnych więzi ani współczucia do drugiego.
Zgłoś
gabrysia1971 2025-03-15, 12:26
Dobra śmieć ,dobra bo szybka ,bez leżenia lata jak warzywo i srania pod siebie ,będąc ciężarem dla rodziny
Zgłoś
JoSeed 2025-03-15, 12:38 1
gabrysia1971 napisał/a:

Dobra śmieć ,dobra bo szybka ,bez leżenia lata jak warzywo i srania pod siebie ,będąc ciężarem dla rodziny

Nie sądzę, żeby zszedł był.
Zgłoś
Cezzar 2025-03-15, 13:28
Zgłoś
ZiooMall 2025-03-15, 14:07
JoSeed napisał/a:

Jest ok 200 rodzajów padaczek.
Chciałam Wam pokazać jedną z nich, padaczkę Westa - u dziecka:
Nie każdy napad to drgawki...
Padaczka Westa to napad zgieciowy, dochodzi do gw🤬townego wyrzutu kk.górnych i przywiedzenia kk.dolnych. U dużych dzieci może dojść wręcz do skłonu całego ciała z pozycji leżącej.

Czyli w prostym języku - opętany. Tu trzeba egzorcysty
Zgłoś
Edys45 2025-03-15, 15:00 2
azerbah napisał/a:

Tak. Ponieważ nic nie mówi „zdrowy” tak jak pozbawiony snu umysł, zasilany cukrem układ nerwowy na skraju załamania. Szczerze mówiąc, biedna dusza w tym filmie prawdopodobnie już nie żyje. Jeśli nie z powodu napadów, to z powodu przedawkowania glukozy podszywającego się pod dietę. Ludzkie ciało może ignorować biologię tylko przez pewien czas, zanim rzeczywistość zapuka do drzwi... i nie puka delikatnie.

Co specjalista to specjalista a jednak sadol czegoś uczy.
Zgłoś
Rasley 2025-03-15, 20:01
Przez takich typów właśnie w LoL’u non stop kolejke wyjebuje…
Zgłoś
MafiCk 2025-03-15, 20:51 1
Sztruks napisał/a:

J🤬a znieczulica stoi obok idiota z papierosem i zagłada jak dz🤬ka na k🤬sa zamiast pomóc

To napad padaczki. Takiej osobie należy pozwolić się wytrząść w tym czasie już wzywać pogotowie następnie po ustaniu drgawek ułożyć w pozycji bezpiecznej i oczekiwać na ZRM
Zgłoś
jawox 2025-03-15, 21:03
JoSeed napisał/a:

Pamiętajcie, atak padaczki, jeśli nie przejdzie w ciągu paru minut lub napady powtarzaja sie jeden za drugim - jest niebezpieczny dla życia - przechodzi w stan padaczkowy.
Tak mniej więcej.

...atak padaczki przechodzi w stan padaczkowy..." wyjaśnij proszę bo to masło maślane

P.S. Wiem co to padaczka i miałem z tym styczność nie raz

P.S. 2 pavulon pomoże ?
Zgłoś
JoSeed 2025-03-15, 21:13 1
jawox napisał/a:

...atak padaczki przechodzi w stan padaczkowy..." wyjaśnij proszę bo to masło maślane
P.S. Wiem co to padaczka i miałem z tym styczność nie raz
P.S. 2 pavulon pomoże ?

Jeden napad trwa od kilku sekund do paru minut.
Zaś stan padaczkowy to napad trwający dłużej niż 30 min albo kilka napadów padaczkowych, pomiędzy którymi chory nie odzyskuje przytomności. Stan zagrożenia życia ze względu na zab.oddychania i bardzo duże obciążenie mózgu.

P.S. Pavulon leczy wszystko.
Zgłoś
jawox 2025-03-15, 21:20 1
JoSeed napisał/a:

Jeden napad trwa od kilku sekund do paru minut.
Zaś stan padaczkowy to napad trwający dłużej niż 30 min albo kilka napadów padaczkowych, pomiędzy którymi chory nie odzyskuje przytomności. Stan zagrożenia życia ze względu na zab.oddychania i bardzo duże obciążenie mózgu.
P.S. Pavulon leczy wszystko.

Dziekuje, szacun i pifko za wiedzę i niesienie kaganka oświaty dla "ciemniejszych" <brawo>
Zgłoś
Geraldinio 2025-03-15, 21:20 1
JoSeed napisał/a:

To nie pikawa.
Mamy tu pełnoobjawowy napad epileptyczny typu grand mall.
Przed napadem widać "dziwne" zachowanie, typ pewnie ma aurę, zwiastującą napad.
Następnie drgawki toniczno-kloniczne.
Tonia = skurcz, spastyczność, zesztywnienie miesni, ścisk zębów. Nastepuje też zwykle zwrot gałek ocznych ku górze.
Klonia = rytmiczne skurcze, podrzucanie konczyn, drżenie wszystkich grup mięśni.
Człowiek jest nieprzytomny, nieświadomy.
NIE WOLNO w tym czasie wkładać niczego do ust klienta, ani też siłą przytrzymywać konczyn, ciala.
Drgawki sa tak silne, że przez nasze trzymanie może dojść do złamania kości.
Klienta należy ułożyć w pozycji takiej, żeby glowa była bezpieczna, można podłożyć jakąś poduchę, zwinięta kurtkę lub własne kolana (siadamy na zgiętych nogach).
Następnie dzwonimy po ZRM.
Po ustaniu napadu facet prawdopodobnie wpadnie w sen ponapadowy.
Po ustaniu skurczów tonicznych może dojść do oddania moczu i kału.
Pamiętajcie, atak padaczki, jeśli nie przejdzie w ciągu paru minut lub napady powtarzaja sie jeden za drugim - jest niebezpieczny dla życia - przechodzi w stan padaczkowy.
Tak mniej więcej.

Kuźwa jak ja zazdroszę twojemu facetowi. Dostanie wylewu, zatoru płucnego, kilku zawałów, a ty i tak go uratujesz! Moja baba gdyby mnie zobaczyła leżącego na podłodze, po cichu by się wycofała do pokoju i udawała, że nic nie widzi... rozchodzę k🤬a i samo przejdzie

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
JoSeed 2025-03-15, 21:28
Geraldinio napisał/a:

Kuźwa jak ja zazdroszę twojemu facetowi. Dostanie wylewu, zatoru płucnego, kilku zawałów, a ty i tak go uratujesz! Moja baba gdyby mnie zobaczyła leżącego na podłodze, po cichu by się wycofała do pokoju i udawała, że nic nie widzi... rozchodzę k🤬a i samo przejdzie

Haha nie byloby tak źle!
Zgłoś
SokółWędrowny 2025-03-15, 23:47 1
JoSeed napisał/a:

To nie pikawa.
Mamy tu pełnoobjawowy napad epileptyczny typu grand mall.
Przed napadem widać "dziwne" zachowanie, typ pewnie ma aurę, zwiastującą napad.
Następnie drgawki toniczno-kloniczne.
Tonia = skurcz, spastyczność, zesztywnienie miesni, ścisk zębów. Nastepuje też zwykle zwrot gałek ocznych ku górze.
Klonia = rytmiczne skurcze, podrzucanie konczyn, drżenie wszystkich grup mięśni.
Człowiek jest nieprzytomny, nieświadomy.
NIE WOLNO w tym czasie wkładać niczego do ust klienta, ani też siłą przytrzymywać konczyn, ciala.
Drgawki sa tak silne, że przez nasze trzymanie może dojść do złamania kości.
Klienta należy ułożyć w pozycji takiej, żeby glowa była bezpieczna, można podłożyć jakąś poduchę, zwinięta kurtkę lub własne kolana (siadamy na zgiętych nogach).
Następnie dzwonimy po ZRM.
Po ustaniu napadu facet prawdopodobnie wpadnie w sen ponapadowy.
Po ustaniu skurczów tonicznych może dojść do oddania moczu i kału.
Tak mniej więcej.

Mój przyjaciel umarł po takim napadzie,kilka jak nie kilkanaście lat chorował.
Lekarz ostrzegał że każdy kolejny atak może być ostatni.
No przyszedł ten ostatni.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie