Teraz tylko czekać na odpowiedz wojujących miłośników biednych piesków etc.
Taka kultura. Oni jedzą psy (które są specjalnie hodowane na ubój), a my jemy krowy (które również są hodowane na ubój).
Ale nie, zwierzątka cierpią! Mięso się bierze przecież z supermarketów, nie od biednych zwierzątek!
Taka kultura. Oni jedzą psy (które są specjalnie hodowane na ubój), a my jemy krowy (które również są hodowane na ubój).

Ale nie, zwierzątka cierpią! Mięso się bierze przecież z supermarketów, nie od biednych zwierzątek!

Tu nie chodzi o to, że te psy są hodowane na ubój, chodzi o to, w jaki sposób oni dokonują uśmiercania tych zwierząt. Są obdzierane żywcem ze skóry. Z napiętych mięśni skóra lepiej schodzi i szybciej.
Nie twierdzę, że w Polsce jest inaczej. Wystarczy sprawdzić stan choćby krów, które są wiezione do rzeźni. Jak ktoś będzie mieć okazję, niech sobie popatrzy na autostradzie czy na bramkach.
Nie twierdzę, że w Polsce jest inaczej. Wystarczy sprawdzić stan choćby krów, które są wiezione do rzeźni. Jak ktoś będzie mieć okazję, niech sobie popatrzy na autostradzie czy na bramkach.
A ja tam bym chętnie takiego psiaka op🤬lił jak by mi jakiś kitajec który umie to ugotować przyrządził. W sumie to ciekawe kiedy w programie Masterchef dadzą im do gotowania mięso z psa. Albo chociaż ze szczura.

@up
są ale "tajne" restauracyjki.
Z resztą każdy chinol w polsce raz do roku psa op🤬li odświętnie, na pewno ich z chin nie sprowadzają
Wiec jak ginie psina to albo spiedoliła i została złapana przez kitacja albo menel zaj🤬, żeby sprzedać za wino na bazarze.
są ale "tajne" restauracyjki.
Z resztą każdy chinol w polsce raz do roku psa op🤬li odświętnie, na pewno ich z chin nie sprowadzają

pamiętam jak sąsiad op🤬lił mi kota... a nie był chińczykiem tylko grabażem

mnie to c🤬j obchodzi co jem za mięso... Ale jeśli zwierzę cierpi bo jakiś k🤬s którego ojciec r🤬ał w dupę przez dzieciństwo a w szkole był bity znęca się nad bezbronnym zwierzakiem zamiast go k🤬a mać po prostu utłuc.... Gdybym wiedział że zwierze cierpiało to bym nie tknął tego mięsa. Już prędzej ludzkie bo człowiek to sk🤬ysyn

To mnie rozp🤬ala najbardziej:
rozj🤬y ciapak - hahaha, zajebiście go p🤬lnęło
martwy płód - wincyj k🤬a wincyj !
jakieś kundle z chin - o nie, biedne pieski przecież tak bardzo cierpią !!1!.. Dajcie spokój ludzie, w chinach jedli psy, jedzą i jeść będą
rozj🤬y ciapak - hahaha, zajebiście go p🤬lnęło
martwy płód - wincyj k🤬a wincyj !
jakieś kundle z chin - o nie, biedne pieski przecież tak bardzo cierpią !!1!.. Dajcie spokój ludzie, w chinach jedli psy, jedzą i jeść będą
podpis użytkownika
Cannabis, whisky, ananas...
Zamawiam żeberka!
wierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem

podpis użytkownika
Nie wierze w diabła wierze w zazdrość i zawiśćwierze w to że za pieniądze brat brata potrafi zabić
wierze w kłamstwa i zdrady wierze w zysk i korupcje
nie wierze w system choć jestem sam jego produktem
rockface123 napisał/a:
Gdybym wiedział że zwierze cierpiało to bym nie tknął tego mięsa.
Nie chcę cię straszyć, ale komfort zwierząt przeznaczonych na ubój jest niezbyt wysoko na liście priorytetów rzeźni.
K🤬a, z tej perspektywy nawet wygląda apetycznie.
podpis użytkownika
Nie dla psa, dla pana to!
Ej a powiedzcie mi czy u nas jest prawo chroniące np: psy ? W sensie że świnkę mogę ubić i zjeść, tak samo kurczaka czy krówkę, ale za psa będę miał już przej🤬e ?
Czekam na paragrafy od ekspertów i z góry dziękuję
Czekam na paragrafy od ekspertów i z góry dziękuję