Główna Poczekalnia (3) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:38
Ktoś już coś pisał namiętnie o Guangdong... (podejrzewam @fantastico - będzie miał kolejny temat do marszczenia pingwina)

Skazanych na karę śmierci handlarzy narkotyków w prowincji Guangdong (u bram Hongkongu) od razu po ogłoszeniu wyroku zabrano w ustronne miejsce i rozstrzelano. Wcześniej władze powiadomiły o wydarzeniu mieszkańców i zaprosiły do uczestnictwa. Ci filmowali zdarzenie komórkami, przyprowadzono też dzieci w mundurkach szkolnych.
Szokujący spektakl miał miejsce w piątek w Lufeng, miejscowości w zamożnej prowincji Guangdong, u bram Hongkongu 13; doniósł anglojęzyczny portal ThePaper_cn Cztery dni wcześniej władze powiadomiły o nim miejscową ludność i zaprosiły do uczestnictwa. Z zaproszenia skorzystały tysiące ludzi, stadionowe trybuny pękały w szwach.

Widzowie filmowali zdarzenie swoimi komórkami, na stadion przyprowadzono też dzieci w mundurkach szkolnych. Mniej zainteresowani palili papierosy i rozmawiali. Wokół stadionu zawisły plakaty promujące ogólnonarodową kampanię walki z handlem narkotykami.
nie mogłem znaleźc odpowiedniego filmiku, wiec licze, ze @fantastico marszczący pingwinka do Guangdong uzupełni w komentarzach jakiś filmik

filmu
Zgłoś
Arathnmor 2017-12-19, 12:20 24
Narkotyki? Czapa. Bierzesz za dużo w łapę na szkodę społeczeństwo? Czapa i konfiskata majątku. To samo za wały przy produkcji jedzenia. A jednak chętnych tam nie brakuje.
Zgłoś
nowynick 2017-12-19, 12:32
Kiedy następne show i gdzie można kupić bilety? Chyba już wiem co chce na Gwiazdkę
Zgłoś
lm65 2017-12-19, 12:47
No dobra, ale gdzie te filmiki?
Zgłoś
inż_Karwowski 2017-12-19, 12:51
@nowynick Nie wiem, kiedy kolejne show, sam bym chciał kupic bilet.
@Im65 Filmików właśnie nie znalazłem nigdzie. Chętnie oglądnąłbym Show
Zgłoś
konto usunięte 2017-12-19, 14:58 56
No i prawidłowo.
Kiedyś kary śmierci wykonywano publicznie i nie dość, że gawiedź miała rozrywkę to jeszcze pełniło to funkcję prewencyjną odstraszając potencjalnych przestępców.

Poszedłbym o krok dalej i dodał do tego transmisję telewizyjną.
Zgłoś
Noside 2017-12-19, 19:35 20
Dinaeel napisał/a:

Czapa i konfiskata majątku. To samo za wały przy produkcji jedzenia. A jednak chętnych tam nie brakuje.

Skoro każdy tam wygląda tak samo, to wcale mnie nie dziwi, że próbują szczęścia. Może rozstrzelają sąsiada, a nie mnie.
Zgłoś
adderwlkp 2017-12-19, 22:12 1
To co z tym filmikiem?
Zgłoś
Musashi_Miyamoto 2017-12-19, 22:24 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Catar 2017-12-19, 22:26
znalazłem jakis artykuł, tylko ze pisany w hindi
Zgłoś
RAZAK 2017-12-19, 22:41
nie zapomij dodać, że dzieci w mundurkach też to widziały
Zgłoś
Machol 2017-12-19, 23:47 5
Stadion to ustronne miejsce? W sumie, jak na chińskie warunki, to 10 000 sztuk ludzi to jakby siedzieć samemu.
Zgłoś
Seksiaczek 2017-12-19, 23:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Musashi_Miyamoto 2017-12-20, 0:13 1
Zgłoś
Hrabia Drapula 2017-12-20, 0:18
przedstawienie pod tytułem "saditic hard live"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem