podpis użytkownika
Ludzie, którym się nie podobam powinni przyjąć jedną prostą rzecz- cyjanek potasu.podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih

Ale po łacinie cancer to krab, tylko ktoś kto tłumaczył nazwę nie uważał na bioli i się p🤬lnął :/

@BongMan
Ale po łacinie cancer to krab, tylko ktoś kto tłumaczył nazwę nie uważał na bioli i się p🤬lnął :/
cancer to rak po angielsku...

a krab to po prostu crab jeśli dobrze pamiętam lekcje w przedszkolu

cancer to rak po angielsku...![]()
Tylko on wyraźnie napisał, że po łacinie...
cancer to rak po angielsku...![]()

Ni c🤬ja nie jest to rak

edit:
Podobny rozp🤬ol jest chyba jeśli chodzi o tłumaczenie 'rak' jako znak zodiaku. Wpiszcie sobie w google 'zodiac cancer' i w 'grafice' was j🤬e kraby zaleją.
podpis użytkownika
Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, c🤬jki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.

K🤬a, ludzie, nazwa cancer odnosząca się do choroby nie oznacza zwierzęcia znanego wam jako rak, to dwie różne nazwy, podczas, gdy w polskim to jedna nazwa. Jest wiele przykładów, w których angielski jest pod tym względem bogatszy i bardziej precyzyjny...
No ale np. jak jest znak zodiaku rak, to po angielsku jest cancer, więc w angielskim to się też odnosi do nowotworu i skorupiaka
No ale np. jak jest znak zodiaku rak, to po angielsku jest cancer, więc w angielskim to się też odnosi do nowotworu i skorupiaka
Otóż nie, wówczas cancer odnosi się do znaku astrologicznego, którego graficzną reprezentacją jest zwierzę a nie do zwierzęcia.
Wklep sobie chociażby w google graph, zobaczysz ciekawe fotki, ale zwierzaka ( poza jakimś chorym murzynem ) tam nie zobaczysz.
Wpisz natomiast crayfish, bądź crawfish i zobacz co wywali...
podpis użytkownika
Geny mi w mózgu namieszały, żebym odczuwał wolę bożą, c🤬jki se wykombinowały, że tym sposobem się rozmnożą.Tylko, że mózg też ma metody, żeby zjeść ciastko i je mieć, podwiąże se nasieniowody i mogą sobie k🤬a chcieć.