Główna Poczekalnia (3) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:45
Chodzenie po Antarktydzie
konto usunięte • 2012-09-11, 1:01
Janusz Korwin-Mikke u Tomasza Lisa (10.09.2012)

"Dla mnie człowiek, który nie ma nóg się świetnie nadaje do chodzenia po Antarktydzie, bo mu nogi nie odmarzną."
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-09-11, 17:52
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 17:56 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 18:01 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 19:17
Jonasz Goldberg-Mikke nie jest niczym więcej jak politycznym planktonem który nawet swojego komitetu nie jest w stanie zarejestrować.
Za to jego wyborcy to ameby umysłowe zajmujące się spamowaniem for internetowych i dawaniem łapek w dół niewygodnym komentom na youtube.Co zresztą jest ich ulubionym zajęciem obok pisania "KORWIN KRUL".
Gardzę wami tak bardzo ze nawet bym na was nie splunął.
I na koniec dowcip:
-Czym się różni korwinista od wiadra z gównem?
-Wiadrem.
Zgłoś
jackalski 2012-09-11, 19:20

Korwin - mistrz kulturalnej erystyki.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 19:35
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-11, 20:39 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 21:20
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-11, 21:47 1
SteelMike napisał/a:

Nie dotyczą wszystkich.

To inaczej. Przedstaw mi cytat z jego blogu, strony gazety lub wypowiedzi na jakimś filmiku w którym tych rzeczy zabrania.
Jeśli nie masz to nie kłam.

SteelMike napisał/a:

Tak, ale ubezpiecz sobie całą rodzinę, nie w najniższym pakiecie, który mało co obejmuje, tylko jakimś przyzwoitym, to wyjdzie Tobie z 400-500zł.

Twoja żona ubezpiecza się za swoją wypłatę.
Dziecko ubezpieczacie z forsy które wam rząd nie zabierze w postaci np. podatku dochodowego który zniknie. Więc tak czy owak będzie płacić podobne sumy.
Poza tym ja np. w swojej 21letniej karierze zwanej życiem ani razu nie trafiłem do szpitala, mając wybór po prostu nie traciłbym forsy na żadne "abonamenty", tylko zbierał je sam albo w razie czego zaciągnął bym kredyt który wyniósł by mnie tyle samo i tak co podatek aktualnie ściągany. A tak to wyboru nie mam.
Liczby: Utrzymanie służy zdrowia w 2011roku kosztowało każdego obywatela(liczone okrągłą liczbą 38,5mln) 147zł miesięcznie. Na trzy osoby wychodzi 441zł, więc idealnie pasuje w zakres który podałeś dla rzekomych krwiopijców prywatnych.

SteelMike napisał/a:

Lepiej płacić przez całe życie niewielkie kwoty, czy co miesiąc 100-300zł od dziecka? Oczywiście do tego wszystkie inne wydatki związane ze szkołą.

Masz typowy problem człowieka ograniczonego który czyta wypowiedzi wolnorynkowców operując tylko aktualnymi socjalistycznymi przyzwyczajeniami.
Raz: Ceny publicznej edukacji były by co najmniej dwa razy niższe z samej racji usunięcia większość podatków i zniwelowania do minimum tych które muszą zostać.
Dwa: Te ceny jeszcze by spadły bo szkoły są pazerne i wiedzą że ludzie też są pazerni, więc jeśli uczą na tym samym poziomie co szkoła X od razu obniżyli by koszt o np. symboliczne 1zł i to prowadzi do sytuacji gdzie zwiększa im się liczba studentów, inne szkoły zrobią to samo, tylko ustawią niżej, więc ta znowu obniży i tak do momentu w którym cena może się nie zrówna ale zbliży się bardzo do realnego kosztu edukacji.
Poza tym. Filar edukacji w budżecie państwa z 2011r. to koszt 76mld 230mln PLN. To dało miesięcznie ok. 165zł.
Więc płacenie 300x12x12 co daje 43,2tys PLN jest lepsze niż 165x12x45(założyłem naiwnie że koszta z 2011r. nie wzrosną) bo to daje 89,1tys PLN, czyli dwa razy tyle przez 45lat w podatkach oddasz a otrzyma twoje dziecko edukacje warta dwa razy mniej.

SteelMike napisał/a:

Tak, pracujemy i odkładamy kasę na obecne emerytury, stąd kryzys, lepiej przeprowadzić jakąś reformę i pozostawić emerytury w rękach państwa, ale pod warunkiem, że sam sobie odkładasz kasę, nie na kogoś.

Państwo te pieniądze i tak wyda w razie kryzysu na co innego. Więc lepiej mieć je we własnych kieszeniach.

SteelMike napisał/a:

Co z ofiarami gw🤬tu, dziećmi z wadami genetycznymi, itp. itd?

A czym winne są dzieci że mają umrzeć bo urodziły się nie z miłości a z przestępstwa...?
Większość chorób genetycznych i tak jest wyrokiem śmierci dla dziecka zanim stanie się dorosłe.

SteelMike napisał/a:

Co ze skazanymi i straconymi, którzy okażą się niewinni? Im życia nie wrócisz.

Takie coś dziś zdarza się rzadko. Trudno dziś już kogoś wrobić w morderstwo.

SteelMike napisał/a:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rodzina_(socjologia)
Poczytaj sobie, rodzina to nie tylko mama+tata+dzieci

Oczywiście. Dziś trzeba być poprawnym i za rodzinę uznać faceta z psem którego jebie wieczorami...
To że mi jakaś mało wiarygodna encyklopedia coś powie to nie znaczy że tak jest.

SteelMike napisał/a:

Z Programu KNP:
II. Sprawy społeczne

1. Uznajemy rodzinę za podstawę życia społecznego:
c) Nie dopuścimy, by zrównano małżeństwa z innymi związkami seksualnymi i semiseksualnymi. Ten status prawny przyznawany może być wyłącznie związkom mogącym płodzić dzieci.

Nic o związkach partnerskich nie ma.

To coś nowego. Myślałem że nie bawią się w to...
Ale wracając do tematu: I dobrze że nie ma nic o tych związkach. Choroby trzeba leczyć a nie "legalizować".
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 22:00 1
Arashel napisał/a:

To inaczej. Przedstaw mi cytat z jego blogu, strony gazety lub wypowiedzi na jakimś filmiku w którym tych rzeczy zabrania.
Jeśli nie masz to nie kłam.

Pisałem, chodzi o prawo do aborcji i związków homoseksualnych.

Arashel napisał/a:

Twoja żona ubezpiecza się za swoją wypłatę.
Dziecko ubezpieczacie z forsy które wam rząd nie zabierze w postaci np. podatku dochodowego który zniknie. Więc tak czy owak będzie płacić podobne sumy.
Poza tym ja np. w swojej 21letniej karierze zwanej życiem ani razu nie trafiłem do szpitala, mając wybór po prostu nie traciłbym forsy na żadne "abonamenty", tylko zbierał je sam albo w razie czego zaciągnął bym kredyt który wyniósł by mnie tyle samo i tak co podatek aktualnie ściągany. A tak to wyboru nie mam.

No tak, ale teraz masz rodzinną książeczkę zdrowia i z 1 kwoty masz ubezpieczone co najmniej 2 osoby - pracownik, współmałżonek + dzieci. Co jednak korzystniej wychodzi, jeśli pracuje tylko 1 osoba, a nie 2.

Arashel napisał/a:

Masz typowy problem człowieka ograniczonego który czyta wypowiedzi wolnorynkowców operując tylko aktualnymi socjalistycznymi przyzwyczajeniami.
Raz: Ceny publicznej edukacji były by co najmniej dwa razy niższe z samej racji usunięcia większość podatków i zniwelowania do minimum tych które muszą zostać.
Dwa: Te ceny jeszcze by spadły bo szkoły są pazerne i wiedzą że ludzie też są pazerni, więc jeśli uczą na tym samym poziomie co szkoła X od razu obniżyli by koszt o np. symboliczne 1zł i to prowadzi do sytuacji gdzie zwiększa im się liczba studentów, inne szkoły zrobią to samo, tylko ustawią niżej, więc ta znowu obniży i tak do momentu w którym cena może się nie zrówna ale zbliży się bardzo do realnego kosztu edukacji.
Poza tym. Filar edukacji w budżecie państwa z 2011r. to koszt 76mld 230mln PLN. To dało miesięcznie ok. 165zł.
Więc płacenie 300x12x12 co daje 43,2tys PLN jest lepsze niż 165x12x45(założyłem naiwnie że koszta z 2011r. nie wzrosną) bo to daje 89,1tys PLN, czyli dwa razy tyle przez 45lat w podatkach oddasz a otrzyma twoje dziecko edukacje warta dwa razy mniej.

Pisać to sobie można, ale wprowadzić to nie będzie łatwo, a ceny nie będą od razu niskie, bo społeczeństwo jest mało dojrzałe. Znowu podajesz wyliczenia na 1 dziecko. Teraz pracownik płaci w zaokrągleniu 90-180 tysięcy (1-2 pracujących rodziców) za X dzieci, może być 0, a może być 10. W Twoim przypadku w zaokrągleniu 45 tysięcy za 1 dziecko, zaoszczędzą osoby bezdzietne, ale jak trafi się komuś ciąża mnoga? To 5 raczki będą kosztowały 225 tysięcy.

Arashel napisał/a:

Państwo te pieniądze i tak wyda w razie kryzysu na co innego. Więc lepiej mieć je we własnych kieszeniach.

To zależy co i jak będzie ustanowione. Na pewno można stworzyć przepisy, które zabronią państwu korzystać z tych środków.

Arashel napisał/a:

A czym winne są dzieci że mają umrzeć bo urodziły się nie z miłości a z przestępstwa...?
Większość chorób genetycznych i tak jest wyrokiem śmierci dla dziecka zanim stanie się dorosłe.

Nie jesteś kobietą, nie będziesz w takiej sytuacji, nie zrozumiesz ich. Jedna będzie chciała urodzić i takie dziecko wychowa, inna odda do adopcji, jeszcze inna wyrzuci na śmietnik, czy je zabije, a inna będzie chciała zrobić aborcję. Jej prawo.

Arashel napisał/a:

Takie coś dziś zdarza się rzadko. Trudno dziś już kogoś wrobić w morderstwo.

Rzadko, ale się zdarza, lepiej taką osobę wysłać do ciężkiej przymusowej pracy dożywotnio, a na stare lata wsadzić gdzieś, gdzie nie będzie lekko i po sprawie.

Arashel napisał/a:

Oczywiście. Dziś trzeba być poprawnym i za rodzinę uznać faceta z psem którego jebie wieczorami...
To że mi jakaś mało wiarygodna encyklopedia coś powie to nie znaczy że tak jest.

i
Arashel napisał/a:

To coś nowego. Myślałem że nie bawią się w to...
Ale wracając do tematu: I dobrze że nie ma nic o tych związkach. Choroby trzeba leczyć a nie "legalizować".

Typowy homofob z Ciebie. Zoofilia jest zakazana prawnie, ingeruje w wolność innej istoty żywej. Homoseksualizm nie jest zakazany prawnie, nie ingeruje w wolność drugiej osoby, więc czemu by nie zezwolić na związki partnerskie? To tylko ułatwi wszelkie kwestie prawne. Do tego homoseksualizm to nie jest choroba, natomiast homofobia, na którą cierpisz, to choroba, więc idź i się lecz
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-11, 22:34 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 22:48
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 22:50 2
Zgłoś
jackalski 2012-09-11, 22:54
BoNgO_BoNgO, to piwko to aż w realu bym Ci postawił.
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-11, 23:07
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem