Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 12:03
Chodzenie po Antarktydzie
konto usunięte • 2012-09-11, 1:01
Janusz Korwin-Mikke u Tomasza Lisa (10.09.2012)

"Dla mnie człowiek, który nie ma nóg się świetnie nadaje do chodzenia po Antarktydzie, bo mu nogi nie odmarzną."
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-09-11, 15:33
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
modyf 2012-09-11, 15:44 1
Od wielu lat jestem za JKM i żal ogarnia patrząc jak wciąż pogrąża swoje szanse swoimi wypowiedziami... co z tego że są one sensowne, dobrze uargumentowane skoro przedstawia je w sposób tak kontrowersyjny, że nie ma najmniejszych szans na wytłumaczenie tego. Od 20 lat nie może się przebić do parlamentu i mam wrażenie że nie uda mu się to nigdy - właśnie przez wizerunek który ma ugruntowany w społeczeństwie... Wszyscy z założenia mają go za oszołoma, wariata i nikt nawet nie chce słuchać tego co mówi. Ale jeśli ktoś parę tygodni przed wyborami (ostatnimi) w TV mówi o pozbawieniu kobiet praw wyborczych oraz pomyśle na jazdę na rondzie w obu stronach (tyle z tego do większości ludzi dotarło), to nie ma co się dziwić wynikom wyborów. Niestety, mimo świetnych pomysłów i podejścia do życia JKM nie ma żadnych szans na przekroczenie 5% i niestety jest głównym powodem śmierci każdej kolejnej partii której twarzą zostaje.

Chciałbym żeby sam zastosował się do kryteriów istnienia polityka w polityce, które osobiście kiedyś stworzył i promował - tutaj pytanie do zwolenników, popierających go tak zawzięcie, a którzy pewnie pojęcia o nich nie mają (bo padły trochę wcześniej niż obecna 'moda' na JKM) - JAKIE TO BYŁY KRYTERIA?

Ułatwię - po jakim czasie przegrywanych notorycznie wyborów 'politykowi' należy powiedzieć WON ?

Panie Januszu - WON z polityki ! W ten sposób najlepiej pomoże Pan NP. Brak powiązania tej partii z Pańską twarzą - jak dla mnie - jest już gwarancją większego poparcia w nadchodzących wyborach. Może 50% nie dostaną, ale do sejmu, sądzę że by weszli.

Jak się wygrywa wybory w tym chorym kraju to pokazał Palikot - kilka chwytliwych spotów, powiedzieć ludziom to chcą usłyszeć i hop, jesteśmy w parlamencie. W wypadku JKM należało by odsunąć go od mediów, jakakolwiek inna osoba szybko zostanie zauważona, a że pomysły dobre to skutek powinien być widoczny.
Zgłoś
yoshi88-88 2012-09-11, 15:53
@Nakahed90
A co tutaj do rozumienia ? JKM wycofuję się ze swoich słów , przeczytałem całą jego wypowiedź , może nie jest tak drastyczna jak to przedstawiają ludzie, ale nadal jest idiotyczna , tyle w temacie . Durnotą jest szukanie tutaj głębokiego sensu w jego wypowiedziach , gdyż po prostu tutaj ich nie ma.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 15:54
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 15:59 2
@modyf

taa. wszystko ladnie pieknie, tylko cos przeoczyles. widziales kiedys kogos z upr/knp w telewizji/gazecie? ja raz z 10 lat temu. gdyby nie to, ze korwin mikke jest kontrowersyjny, nigdzie by go nie pokazali(bo ciezej byloby zrobic z niego oszoloma i idiote)=nikt by o knp nie uslyszal. media nie pozwola zeby prawica byla popularna w kraju, bo kraju liberalnego gospodarczo nie da sie tak latwo dymac.

@yoshi88-88

powiedz mi. jaki jest sens robienia olimpiady matematycznej dla idiotow? takiej idiolimpiady matematycznej
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 16:01 5
Korwin ma pod górkę, bo hejtujący go nigdy nie zadają sobie trudu zrozumienia jego wypowiedzi. A najzabawniejsze jest, gdy różne osoby średnio lub mniej lotne intelektualnie (mające przykładowo duże problemy z matematyką i logicznym myśleniem) zarzucają mu że jest debilem( człowiekowi, który był mistrzem krajowym w brydżu).
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 16:25
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 16:26
Zgłoś
EdmundKemper 2012-09-11, 16:32
Misiekman napisał/a:

A robią. To prawda. Nie dziwię sie temu, bo nie lubi się ludzi, którzy bezczelnie mówią co myślą.

Jednocześnie 99% społeczeństwa uparcie twierdzi, że jedną z podstawowych cech u człowieka jest szczerość, ot taki paradoks.
Zgłoś
ProVVe 2012-09-11, 16:32 1
Po części komentów stwierdzam, że Korwin powinien jednak mówić językiem potocznym bo jego zdanie złożone (podmiot + orzeczenie) sprawiają wiele kłopotów prostym ludziom... Później taki delikwent nic nie może mądrego wychwycić poza górnolotnymi słowami... Natomiast co do anarchistów... To radzę wrócić łamać "kod" zadań w słupku i "starożytnej" tablicy mnożenia...
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 16:41 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 16:46
jakby nie patrzeć to Korwin sobie nagrabił
Baaardzo długo będą w mediach pokazywać wycinki jego wypowiedzi, w której mówi, że niepełnosprawni to debile , a na koniec podsumowanie Lisa o Korwinie i jego wulgarnym języku.
Zgłoś
ksw 2012-09-11, 16:59
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-11, 17:40
SteelMike napisał/a:

Z jednej strony wolność dla każdego, a z drugiej strony zakazy, nakazy i ograniczenia.

Ale on nic nie pisał ani nie mówił o żadnym zakazie puszczania czegoś w TV, nie zakazał uprawiać im sportu, nie zakazał wychodzenia im w krótkich spodenkach ogólnie to nie zakazał im niczego.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-11, 17:48
Arashel napisał/a:

Ale on nic nie pisał ani nie mówił o żadnym zakazie puszczania czegoś w TV, nie zakazał uprawiać im sportu, nie zakazał wychodzenia im w krótkich spodenkach ogólnie to nie zakazał im niczego.

Nie chodzi mi o tą sytuację, a o jego poglądy kto jego zna, ten wie o co chodzi.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem