Konto usunięte
2013-11-21, 11:45
"wiesz co to jest Nowy Testament ? Kto to jest Jezus ? co zrobił? "
To ż🤬dowskie mity? Postać mityczna? Nic?
"Ale żeby święta obchodzić i chrzcić dzieci to potem najwięcej probosczowi dają"
Święta obchodzę, bo to część naszej tradycji, pomimo tego, że nie wierzę w bozię.
Konto usunięte
2013-11-21, 12:45
Pozwolę sobie wkleić mój ulubiony obrazek z kolekcji:
Ej nie czaje jednego. W innych tematach mówicie, że ludzie nie myślą samodzielnie i podpożądkowują sie innym, a kiedy pojawia się temat religii na siłe chcecie przekonać, że macie racje. Jeśli ktoś wierzy to internetowy ateista nie przekona go do zmiany. To działa tez w drugą strone jak ktoś nie wierzy to internetowy katolik go nie przekona. Argumenty warto wierzyć bo może coś jednak jest po śmierci też nic nie dadzą bo c🤬ja da, że ktoś zacznie się modlić i chodzić do kościoła bo i tak dalej nie będzie wierzył. Po co wam te wszystkie kłótnie i wojny. To jest dowcip i nie bierzcie tego na serio, jak jest dobry to się zaśmiejecie i dacie piwo a jak nie to możecie przewinąć dalej. Jak chcecie się kłocić to wyp🤬alać na forum religijne ale nie tutaj.
Konto usunięte
2013-11-21, 13:50
Co jest najczęstszą przyczyną rozwodów?
-MAŁŻEŃSTWA
P🤬lisz jak stoisz. Choroba, która, od początku ludzkości pochłonęła najwięcej ofiar to ŻYCIE. W dodatku jest przenoszona drogą płciową
"Nikt nie spodziewał się Hiszpańskiej inkwizycji" Monty Python
krotki_siusiak napisał/a:
Ja nazywa sie choroba, ktora, od poczatku ludzkosci pochlonela najwiecej ofiar?
Religia
a nie życie?
do tego przenoszone drogą płciową?
Konto usunięte
2013-11-21, 22:56
Zarammoth napisał/a:
@SkipiBoom:
Po pierwsze krucjaty to był atak na arabów, nie obrona. Dlatego do dziś tak nienawidzą chrześcijan, a ich religia się zaostrzyła wobec innowierców. I w tamtych czasach to chrześcijanie byli pop🤬leni względem muzułmanów. Jeżeli chodzi o naukę i tolerancję.
Po drugie - doucz się, że krucjaty nie były tylko wobec muzułmanów. Pierwsze z pamięci: Katarzy i Czesi.
Po trzecie - w skrócie: Krucjata dziecięca. Też proponuję poczytać.
Proponuję skończyć ból dupy.