Trafiłem na taki film, nie znam okoliczności, wydaje mi się, że Cypr, a specjaliści na pewno nam powiedzą, gdzie i jakie okoliczności.
nie wiem o co chodzi, ale bardzo to miłe
Pieśń I Brygady Legionów Polskich "My, Pierwsza Brygada" w wykonaniu orkiestry filharmonii na Korfu (Grecja). Wydaje mi się, że to już jest tradycja i takie przemarsze wykonywane są co roku, ale mogę się mylić. No i nie bardzo pamiętam po uj oni to wgl robią, czy tak nas lubią, czy po prostu pieśń im się spodobała.
Się w armii maszerowało defiladowym...
To tylko naj🤬i górnicy na wakacjach, którym ktoś wkręcił faze,że jest barbórka. Norma.
podpis użytkownika
"Czlowiek ma sie rozwijac a nie byc hamowany przez obiekt ktory ma co innego miedzy nogami niz on"
Święto z okazji wypędzenia turasów brudasów.
Hranipex napisał/a:
Się w armii maszerowało defiladowym...
Jako że mam sądowy zakaz śpiewania to "Pierwsza Brygada", "Kalina czerwona" i "Szara piechota" to jedyne piosenki śpiewane przeze mnie publicznie i na trzeźwo
Pierwsza brygada Piłsudskiego dziada... pozdrowienia z Wielkopolski
k................n
2018-09-02, 12:48
przecież oni tam nie wiedzą nawet co to polska
Kiedyś byłem na wyspie Zakynthos (Grecja) i akurat mieli tam jakieś swoje święto. Przechodziła parada różnych orkiestr i ku mojemu zdziwieniu nagle zaczęli grać pieśń I brygady legionów polskich. Może znajdzie się choć jeden mądry, który wyjaśni skąd grecy mogą znać polskie narodowe pieśni?
e................2
2018-09-02, 14:26
up tą pieśń polaczki ym podp🤬lyly
żadna tam polska pieśń tylko przywlaszczona
Na wiki nie ma żadnej wzmianki o Grecji.
pl.wikipedia.org/wiki/My,_Pierwsza_Brygada
A eclipse frajerze niczym się nie różnisz od loali.