👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:36

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

saikomiki napisał/a:
70% węgla kamiennego, który używa się do opalania elektrowni i elektrociepłowni pochodzi z Austrii. Bo nasz jest za drogi.
Posiadamy zasoby węgla brunatnego, które są eksploatowane (bełchatów między innymi), ale ten jest wydobywany odkrywkowo i pracuje przy tym znikoma ilość osób. Poszukaj w necie fotek z odkrywki w bełchatowie.
tyle w temacie
W dodatku cała Europa produkuje zaledwie 20% Co2 na całej planecie

Jakoś od dawna ludzie na wsi palili węglem i nic się nie działo, a nagle po wstąpieniu do UE okazuje się, że to najgorszy syf i zaraz możemy dzięki paleniu węglem zabić cały świat...

TytanowaPyta napisał/a:
Nawet mi tych debilów nie żal
![]()
Mi tam żal że po świecie chodzą takie z🤬by jak ty
Może nauczyliby się w końcu że te efektowne kłęby gazu z chłodni kominowych to zwykła skroplona para wodna a nie CO2. Bo dla ludzi którzy się orientują w temacie rozwieszanie takich transparentów na takiej budowli wywołuje szczery uśmiech politowania.

Mózg napisał/a:
Może nauczyliby się w końcu że te efektowne kłęby gazu z chłodni kominowych to zwykła skroplona para wodna a nie CO2. Bo dla ludzi którzy się orientują w temacie rozwieszanie takich transparentów na takiej budowli wywołuje szczery uśmiech politowania.
Para wodna + co2, niestety nie ma jeszcze opłacalnych technologi pozwalających na pozbycie się CO2 ze spalin. Ze spalin usuwane pyły, tlenki siarki i tlenki azotu. Za kilka lat UE ma zamiar wprowadzić przymus ograniczenia CO2 wtedy będziemy się martwić.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie