👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
i właśnie dlatego jest potrzebny pieniądz i inne środki kontroli bo ludzie właśnie tacy są jak ta baba. Gdyby był kryzys i nagle zniknęły by pieniądze a państwo funkcjonowałoby normalnie to ludzie i tak by wszystko zrujnowali bo by rzucili się na wszystko i każdy by pchał w kieszenie ile się da, mimo że starczyłoby dla wszystkich.

Kiedyś jak byłem mały, wziąłem parę garści malutkich cukierków miętowo-jabłkowych, była duża kupa cukierków co rozdawali przechodnią, jadłem je chyba z rok, bo niebyły zbyt smaczne ( od tamtej pory nie biorę nigdy więcej, niż jedną z rzeczy jakie rozdają )
Teraz jak sobie przypominam, to wcale dużo ich nie wziąłem, może jedna większa miska ( z 4-5 garści małego dzieciaka ), tylko były ohydne ( dziecko nie lubi miętowego )
Niestety dzieci są łakome na słodycze za małego ( ale dostałem swoją nauczkę )
Teraz jak sobie przypominam, to wcale dużo ich nie wziąłem, może jedna większa miska ( z 4-5 garści małego dzieciaka ), tylko były ohydne ( dziecko nie lubi miętowego )
kokos_123 napisał/a:
No są łakome ale mnie tym by nie skusili

@montechris
Nie przesadzaj, czasy się zmieniły. Polakom ogólnie wiedzie się dużo lepiej niż miało to miejsce jeszcze pare(nascie) lat temu. Rozumiem, że są osoby schorowane, starsze, które rzeczywiście muszą oszczędzać co do grosika, a i tak często im nie starczy, ale ja tutaj tego nie widzę. To zwykła cwana stara baba, która weźmie tyle ile uniesie, a na koniec i tak część wyrzuci, bo przecież wszystkiego nie zje. Zwierzęta się lepiej zachowują, bo przynajmniej zjedzą tyle ile mogą i reszte zostawią.
Nie przesadzaj, czasy się zmieniły. Polakom ogólnie wiedzie się dużo lepiej niż miało to miejsce jeszcze pare(nascie) lat temu. Rozumiem, że są osoby schorowane, starsze, które rzeczywiście muszą oszczędzać co do grosika, a i tak często im nie starczy, ale ja tutaj tego nie widzę. To zwykła cwana stara baba, która weźmie tyle ile uniesie, a na koniec i tak część wyrzuci, bo przecież wszystkiego nie zje. Zwierzęta się lepiej zachowują, bo przynajmniej zjedzą tyle ile mogą i reszte zostawią.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie