Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Ciekawa historia
Konto usunięte • 2013-09-21, 16:16
Opowieść prosto z mojego bloku, opowiedziana przez wujka, którego młodość przebiegała za czasów cudownego komunizmu.
Dwóch kumpli kupiło sobie narty bo zbliżała się zima i chcieli pojechać w góry. Jeden z nich wpadł na pomysł, żeby spróbować zjechać na nartach...po schodach na parterze(mieszkali w 10 piętrowym bloku). Jak chciał pech, kiedy już było za późno żeby wyhamować, jakaś stara babcia weszła do klatki i stanęła na drodze narciarzowi. Babka dostała dosyć mocną masą i przyspieszeniem, straciła przytomność, a chłopaki zadzwoniły po karetkę. Wszystko było w porządku, do momentu kiedy okazało się, że babcię zwinęli do zakładu psychiatrycznego(nazywamy go w Radomiu "Krychnówek"), ponieważ po przebudzeniu bredziła że potrącił ją w klatce narciarz...
Na szczęście obaj poszli do szpitala i wyjaśnili sprawę.
Zgłoś
Jurbek 2013-09-21, 16:21 6
W regulaminie powinien zostać dodany nowy wpis, o zakazie dodawaniu opowieści związanych z Radomem bądź Sosnowcem ...

Aczkolwiek uśmiałem się
Zgłoś
sunnychris 2013-09-21, 16:26 11
BurbonPL napisał/a:

Babka dostała dosyć mocną masą i przyspieszeniem...

przyjrzyj się definicji przyspieszenia - tą wartością nie można dostać !

FAKE !
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-21, 17:28 15
Stara legenda miejska. Starsza od ojca, który latem,po grzybach odśnieżał auto.
Zgłoś
panorama 2013-09-21, 18:42
ten wykres to FAKE
Zgłoś
tonieja 2013-09-21, 20:04 1
chłopaki poszły, dziewczyny też poszli
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-22, 8:37
Dziwne że nikt się do pisowni nie przyj🤬.
Zgłoś
werther 2013-09-22, 10:53 4
tonieja napisał/a:

chłopaki poszły, dziewczyny też poszli

No więc uważaj, zmartwię cię: chciałeś błysnąć a się okazało, że jesteś tępy i nie znasz języka polskiego.
Otóż rozróżniamy dwie formy rzeczownika chłopak w liczbie mnogiej, męskoosobową i niemęskoosobową. Te chłopaki (niemęskoosobowa) i ci chłopacy (męskoosobowa). Chłopaki poszły ale chłopacy poszli, chłopaki zadzwoniły ale chłopaki zadzwonili.
Nie dziękuj, sp🤬alaj się uczyć, hough.
Zgłoś
sługaSzatana 2013-09-22, 15:06
Czytałem to, zanim w Polsce był Internet.
Zgłoś
brylant1412 2013-09-22, 15:10
dziwne historie opowiadasz

podpis użytkownika

>Każdy mężczyzna w swoim życiu wypowiada te trzy kłamstwa:
- Będę cię kochał wiecznie.
- Nigdy cię nie zdradzę.
- Weź do buzi, powiem ci jak będę kończył ...
Zgłoś
salv 2013-09-22, 15:17
Cytat:

chłopacy

Otóż, poprawną formą jest "chłopcy". Chyba, że u was na wiosce "óczom" inaczej.
Zgłoś
rhakun 2013-09-22, 15:29
Radom to Radom i c🤬j... nie będzie fajny dzięki żadnej śmiesznej historii a napewno nie dzięki tej
Zgłoś
Mardog 2013-09-22, 15:32
I twój stary z kumplem zostali także w psychiatryku bo nikt normalny nie zjeżdża na nartach w klatce
Jak ci się tam mieszka? Musi być spoko jak neta macie
Zgłoś
tranzystor 2013-09-22, 15:34
BurbonPL napisał/a:

Opowieść prosto z mojego bloku, opowiedziana przez wujka, którego młodość przebiegała za czasów cudownego komunizmu.

Dobra, po tym wstępie już wiemy, że mamy do czynienia z opowieścią z gatunku "cośmy ze szwagrem w wojsku nie zrobili" i dalszą część można potraktować jako fikcję literacką.
Zgłoś
kazzek94 2013-09-22, 15:40
ja p🤬le. wchodzę w komentarze a tam k🤬a nauka j. polskiego, nosz do k🤬y nędzy, zamiast jechać na ten Radom to op🤬la jeden drugiego, że błąd zrobił. zrobił to zrobił na c🤬j to drążycie...poproszę maść
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie