Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 0:44
Bartors 2013-01-27, 9:54
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-27, 13:02
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Bartors 2013-01-27, 18:56
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-27, 19:33
Zgłoś
Bartors 2013-01-27, 22:37
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-28, 0:06
Złoto przez długi okres czasu ma stała wartość, a wzrastająca cena złota to nie wzrost jego wartości tylko spadek wartości pieniądza.

Brawo! 1658.30 cena z piątku (za uncje ofc), cena z poniedziałku 1689.68. I z początku grudnia 1715.14 i tu z początku października 1789.87. Odnieś sobie to do wahań dolara. Czyli oczywiście ma wartość stałą - BRAWO! Powiesz o dodruku pieniądza itd... Nie ma równej skali, a złoto i tak będzie poddawane wahaniom chociażby dlatego, że jest również wartością spekulacyjną!

Pominąłeś!
Zgłoś
Bartors 2013-01-28, 17:18
[qoute]Złoto przez długi okres czasu ma stała wartość[/qoute]
Tego nie zaprzeczysz, oczywiście przeoczyłem to iż Chiny skupują złoto jak oszalałe to również podbija cenę złota dziś. Jednak z perspektywy historycznej było bardzo stałe a jeśli jego wartość rośnie to tym lepiej dla mnie jeśli żądam zapłaty w złocie. Do tego te wahanie które Ty pokazałeś są rzędy 20 dolarów co nie jest aż takim dużym wahaniem jakbyś tego pragnął, weźmy cenę ropy. Dziś: 112,9 $, początek grudnia: 107,2 $ początek października: 115,79 $. Wahania złota są równe ok 5% a ropy już 10% z października do grudnia. reszty nie chce mi się liczyć, a tak post scriptum to ja powiedziałem w czym ja bym brał jeśli ktoś chce brać w dobrym winie to nikt mu tego nie zabroni.
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-29, 12:49
Zgłoś
Bartors 2013-01-29, 16:52
Bardzo proszę sprawdź sobie tą stronę:

pricedingold.com/uranium/

Bardzo ciekawie pokazuje ceny z złocie.

pricedingold.com/sugar/

Proszę spojrzeć na wahania ceny w złocie i na wahania ceny w dolarze, co jest stabilniejsze?

[quote]No tak najlepiej nie widzieć swojej głupoty. Przeczytaj zobaczysz kolejną bzdurę, którą chciałeś mi wmówić....[/qupte]
Nie przeczyłeś? Tylko jakoś nie miałeś wiary w to że otwarta konkurencja spowoduje spadek cen, gdzie tu logika? Myślisz że wszyscy producenci by się dogadali co do ceny? Nawet Ci produkujący w domu? Myślisz że z czasem nie zyskaliby większej rzeszy klientów zabierając tą rzeszę innym firmom, i wtedy większe firmy jak obydwoje zauważyliśmy albo się przystosują albo wypadają z gry.

[quote] No tak... Może wykupić inny bank i robi to (np: poprzez wezwanie), mięliśmy takie przypadki na polskim rynku. Inną dywersyfikacją działalności banku są na przykład TFI (czyli inwestowanie w inne firmy), kupowanie i sprzedawanie nieruchomości, Dziękuję. [/qupte]

Nikt by Ciebie nie zmuszał do inwestowania w bank który tak robi.

Cytat:

Mi to nie przeszkadza, tylko to jest sprzeczne z logiką.

To dlaczego nie chcesz na to pozwolić? Cały Twój wywód w tej sprawie jest ok, świetny ale dlaczego nie chcesz pozwolić?
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-01, 0:04
Uważam, że jak ktoś ćpa to jego sprawa,tak? W sensie, że nie moja,tak? Chciałem podejść do tego z humorem,tak? Każdy jest odpowiedzialny za swój los,tak? Każdy ma swobodę działania,tak? Jak ktoś chce wyskoczyć z 6. piętra to jego sprawa,tak? Do usłyszenia,tak?...
Faktycznie, ciekawa wypowiedź, tak?
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem