📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:01

Dalsza część artykułu:
Rozpoznanie postawiono na podstawie wywiadu osobistego przeprowadzonego przez lekarza internistę i psychiatrę, specjalizującego się w RLS. Przypadek 77-letniego mężczyzny spełniał cztery podstawowe cechy RLS: chęć nieustannego poruszania się, pogorszenie samopoczucia podczas odpoczynku, poprawę podczas ćwiczeń i pogorszenie wieczorem.
Jako metodę leczenia zastosowano Clonazepam, lek stosowany w leczeniu napadów drgawek. Udało się dzięki niemu złagodzić objawy. Stan zdrowia mężczyzny poprawił się po 10 miesiącach od przechorowania COVID-19.
Czego to nie wymyślo...
Rozpoznanie postawiono na podstawie wywiadu osobistego przeprowadzonego przez lekarza internistę i psychiatrę, specjalizującego się w RLS. Przypadek 77-letniego mężczyzny spełniał cztery podstawowe cechy RLS: chęć nieustannego poruszania się, pogorszenie samopoczucia podczas odpoczynku, poprawę podczas ćwiczeń i pogorszenie wieczorem.
Jako metodę leczenia zastosowano Clonazepam, lek stosowany w leczeniu napadów drgawek. Udało się dzięki niemu złagodzić objawy. Stan zdrowia mężczyzny poprawił się po 10 miesiącach od przechorowania COVID-19.
Czego to nie wymyślo...
Beata Michalik
Dziennikarka Onetu
Skończyłam filologię polską na Uniwersytecie Łódzkim i podyplomowe dziennikarstwo internetowe na Collegium Civitas w Warszawie. W mediach pracuję od ponad 20 lat, byłam lokalną reporterką, redaktorką w mediach branżowych, współorganizatorką eventów.
W Onecie jestem od 2021 r. Najczęściej piszę o aktualnych wydarzeniach w kraju i za granicą, lubię też odgrzebywać stare historie kryminalne i polityczne.
Dziennikarka Onetu
Skończyłam filologię polską na Uniwersytecie Łódzkim i podyplomowe dziennikarstwo internetowe na Collegium Civitas w Warszawie. W mediach pracuję od ponad 20 lat, byłam lokalną reporterką, redaktorką w mediach branżowych, współorganizatorką eventów.
W Onecie jestem od 2021 r. Najczęściej piszę o aktualnych wydarzeniach w kraju i za granicą, lubię też odgrzebywać stare historie kryminalne i polityczne.
turor napisał/a:
Dziennikarka Onetu
Znaczy się, kapłanka niemieckiej propagandy?
Chyba ktoś tłumaczył translatorem "Explosive diarrhea" i wyszło mu "zespół niespokojnego odbytu" xD

Niespokojny odbyt, no paczpan....Czego te pedały nie wymyślą,żeby usprawiedliwić swoją rozwiązłość..😵💫
JoSeed napisał/a:
Dalsza część artykułu:
Rozpoznanie postawiono na podstawie wywiadu osobistego przeprowadzonego przez lekarza internistę i psychiatrę, specjalizującego się w RLS.
A RLS to nie skrót na zespół niespokojnych nóg ?
To juz chyba istnieje na pewno, utrudnia funkcjonowanie na równi z koszmarami i przyczynia się do zaburzeń snu. Opis też się raczej zgadza.
Albo po prostu z znajomym lekarzem się dogadali i coś wymyśli żeby te klony mu przepisać, może lubi się odurzać lekami to potem wymyśla choroby
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie