Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 54 minuty temu
Ciekawe Kwiatki z Biblii
konto usunięte • 2010-09-24, 22:20
Dzisiaj trafiłem na fragmenty oryginalnego tłumaczenia biblii, która została cicho usunięta przez Watykan (wtedy Państwo Kościelne). Życzę Miłej lektury

Przykazania:
4. Nie uczynisz sobie obrazu rytego ani żadnej podobizny tego, co jest na niebie w górze i co na ziemi nisko, ani z tych rzeczy, które są w wodach pod ziemią.
5. Nie będziesz się im kłaniał ani służył. Ja jestem Pan, Bóg twój, mocny, zawistny, karzący nieprawość ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia tych, którzy mnie nienawidzą;
6.a czyniący miłosierdzie tysiącom tych, którzy mię miłują i strzegą przykazań moich.

[Lb 31:1-18]
(1) Rzekł Pan do Mojżesza:
(2) Pomścij Izraelitów na Madianitach. Potem zostaniesz przyłączony do twoich przodków.
(3) Rzekł więc Mojżesz do ludu: Przygotujcie spośród siebie mężów na wyprawę wojenną przeciw Madianitom; mają im wymierzyć pomstę Pana.
(...)
(7) Według rozkazu, jaki otrzymał Mojżesz od Pana, wyruszyli przeciw Madianitom i pozabijali wszystkich mężczyzn.
(8) Zabili również królów madianickich. Oprócz tych, którzy zginęli [w walce]: Ewi, Rekem, Sur, Chur i Reba - razem pięciu królów madianickich. Mieczem zabili również Balaama, syna Beora.
(9) Następnie uprowadzili w niewolę kobiety i dzieci madianickie oraz zagarnęli jako łup wszystko ich bydło, stada i cały majątek.
(10) Spalili wszystkie miasta, które tamci zamieszkiwali, i wszystkie obozowiska namiotów.
(11) Zabrawszy następnie całą zdobycz, cały łup złożony z ludzi i zwierząt,
(12) przyprowadzili jeńców, zdobycz i łup do Mojżesza, kapłana Eleazara i całej społeczności Izraelitów, do obozu, który się znajdował na równinach Moabu, położonych nad Jordanem naprzeciw Jerycha.
(13) Mojżesz, kapłan Eleazar i wszyscy książęta społeczności wyszli z obozu naprzeciw nich.
(14) I rozgniewał się Mojżesz na dowódców wojska, na tysiączników i setników, którzy wracali z wyprawy wojennej.
(15) Rzekł do nich: Jakże mogliście zostawić przy życiu wszystkie kobiety?
(16) One to za radą Balaama spowodowały, że Izraelici ze względu na Peora dopuścili się niewierności wobec Pana. Sprowadziło to plagę na społeczność Pana.
(17) Zabijecie więc spośród dzieci wszystkich chłopców, a spośród kobiet te, które już obcowały z mężczyzną.
(18) Jedynie wszystkie dziewczęta, które jeszcze nie obcowały z mężczyzną, zostawicie dla siebie przy życiu.

Więcej w komentarzach
Źródło: hazelhardbis.salon24.pl/142827,czytajmy-biblie
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-24, 22:29
Ooo. Lekcja religii na sadolu. Supcio.
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-24, 23:30 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-25, 0:48 1
Miej pojęcie co wlepiasz i nie wierz ślepo we wszystko co jest zamieszczone na stronkach.

jako pierwsza lekcja poszerzania wiedzy - poczytaj o ikonoklazmie

i sluchaj kazania, bo zapewne w niedziele potulnie z rodzicami na mszę się wybierzesz
Zgłoś
szefooo 2010-09-25, 1:05 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
think666 2010-09-25, 3:12 1
Co to biblia?
Zgłoś
bloodwar 2010-09-25, 7:09 2
Oj nie ma co się podniecać jakąś książką pisaną przez najaranych zielskiem staruszków.
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-26, 14:21 2
myślisz że ktoś to wszystko przeczyta?
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-26, 15:11 2
A ja przeczytałam wczoraj, że jak zjem 3kg gwoździ to będę nieśmiertelna.
W końcu w internecie sama prawda.
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-26, 15:53
Tu akurat można łatwo sprawdzić czy takie fragmenty istnieją. Katotrolle do boju, jak coś się nie zgadza to wskażcie to nam.

I w sumie, wszystkiego nie czytałem (tak, macie rację DUŻO TEGO) ale większość jeśli nie wszystko to stary testament,
Zgłoś
Roszp 2010-09-26, 20:06 1
Cytat:

(15) Ktokolwiek obcuje cieleśnie ze zwierzęciem wylewając nasienie, będzie ukarany śmiercią. Zwierzę także zabijecie.

Czyli rozumiem, że tak kontrolnie puknąć owieczkę to nie grzech?
Zgłoś
konto usunięte 2010-09-26, 20:25 1
I po co tak szukać, w Biblii zaraz na początku piszą największą bzdurę- że Bóg istnieje.
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-03, 9:58
Bóg jak najbardziej istnieje. Jest ucieleśnieniem dobra, żygać mi się od tej jego Życzliwości! Jestem sługą Szatana i pomoge mu zasiąść na tym pieprzonym niebiańskim tronie!
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-03, 10:54
PsychoAnimeFan, ta widać, że lejesz na ortografię, ale czy nie razi Cię szlaczek chociaż o ile go masz?
Zgłoś
konto usunięte 2010-10-03, 11:03
Czerwony kolor to samo zło. Więc ten szlaczek jest dla mnie jak Świeżo zrobione anime wciągające po 1 odcinku .
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem