Główna Poczekalnia (6) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Do zrzygania słyszymy jedną, oficjalną wersję wydarzeń dziejących się na bliskim wschodzie. Słowa tej drugiej strony są zwykle parafrazowane lub streszczane w oficjalnych publikacjach przez co przeciętnemu człowiekowi ciężko jest się z nimi naprawdę zapoznać.

Poniżej zamieszczam przemówienie prezydenta Iranu podczas posiedzenia ONZ. Gdy przemawiał salę opuścili dyplomaci USA. Ahmadinejad porusza moim zdaniem ciekawe kwestie i warto się z nimi zapoznać.

Różnice pomiędzy napisami a lektorem wynikają z różnych tłumaczeń perskiego na angielski- jednego z protokołu, drugiego- live.

Aha, gimbozeria może śmiało przewijać dalej.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
orzeszwmorde 2012-07-10, 17:00
Że też nic nie wspomniał jak jeszcze kilkanaście lat temu kwitł handel ze Stanami ... no ale wtedy to "nasi" byli po drugiej stronie...a my jeździliśmy tam (Irak) budować drogi, domy itp....no i uczyliśmy ich jak pędzić bimber....
Zgłoś
Zubar 2012-07-10, 17:00 8
Odpowiedzcie mi na pytanie; Jak przedstawiciele takiego międzynarodowego nauczyciela demokracji jakim są Stany Zdjenoczone Ameryki Północnej, mają czelność wyjść w środku czyjegoś przemówienia. Mnie uczono, że istotą demorkacji jest poszanowanie dla czyjejś wypowiedzi, nawet tej z pozoru głupiej lub skrajnie sprzecznej z naszymi poglądami.
Zgłoś
Benbusz 2012-07-10, 17:01 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~mcmt 2012-07-10, 17:03
Hehe, wsadził kij w mrowisko oni to dopiero uprawiają propagandę.
Ech ten irański bullshit.

Ps. Ma ciekawe nazwisko
Zgłoś
Doktór 2012-07-10, 17:04 3
@Robster rzecz w tym, że żaden inteligentny człowiek nie opiera swoich osądów na wierze w czyjeś słowa. Prawda jest uniwersalna, zupełnie nie zależna od sympatii religijnych, politycznych czy kulturowych.

A osądy opiera się na faktach, sprawdzając ich wiarygodność. Nie chcę rozwijać tematu WTC, ale według mnie wiarygodność oficjalnej wersji jest żałośnie niska. A faktów potwierdzających zbrodniczą działalność Izraela i USA jest aż za dużo.

Więc możecie oczywiście tłumaczyć sobie na wszelkie sposoby zbrodnicze działania na bliskim wschodzie, łykać wojenną propagandę. Ale jak to dotknie nas, to nawet nie próbujcie szukać poparcia na świecie. Tam też będą łykać propagandę według której będziecie- antysemitami, warchołami, leniami, rasistami, ksenofobami, znajdzie się zaraz tysiące filmików jak jakiś Polak bije żonę, jak używa jej jako wołu na polu (była taka sprawa) i w pięć minut zrobią z Was zwierzaki zasługujące na śmierć, ludzi gorszej kategorii. Mnie taka wizja nieco przeraża, a przecież podobny scenariusz jest już realizowany, doskonale przećwiczony tyle, że na kimś innym.
Zgłoś
Nabs 2012-07-10, 17:05 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 17:10
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 17:11
nic nie dzieje sie bez przyczyny
Zgłoś
anonymousm 2012-07-10, 17:12 2
Niektórzy użytkownicy Sadistica są naprawdę ciężko upośledzeni.
ONZ: Wpuśćcie naszych inspektorów i udowodnijcie, że nie budujecie broni atomowej.
IRAN: Jude-USA urządziło 9.11!
Sadistic: O, cholerne Jude-USA!!!
Zgłoś
Ranger 2012-07-10, 17:29 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 17:36
biedaczek.. pewnie nie długo popełni "samobójstwo"
Zgłoś
anonymousm 2012-07-10, 17:37 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 17:41 2
Zgłoś
Ranger 2012-07-10, 17:47 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 17:53
"11. września- niewygodne fakty" - tyle w temacie zamachów na WTC, kto nie oglądał, niech sprawdzi. Jak mówi poeta "połknąłem wiele kłamstw, żeby teraz nimi rzygać". Pozdro dla rozsądnych i myślących
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem