Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Do zrzygania słyszymy jedną, oficjalną wersję wydarzeń dziejących się na bliskim wschodzie. Słowa tej drugiej strony są zwykle parafrazowane lub streszczane w oficjalnych publikacjach przez co przeciętnemu człowiekowi ciężko jest się z nimi naprawdę zapoznać.

Poniżej zamieszczam przemówienie prezydenta Iranu podczas posiedzenia ONZ. Gdy przemawiał salę opuścili dyplomaci USA. Ahmadinejad porusza moim zdaniem ciekawe kwestie i warto się z nimi zapoznać.

Różnice pomiędzy napisami a lektorem wynikają z różnych tłumaczeń perskiego na angielski- jednego z protokołu, drugiego- live.

Aha, gimbozeria może śmiało przewijać dalej.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BongMan 2012-07-10, 13:03 19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 13:18 29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 13:21 45
Zgłoś
pakicito 2012-07-10, 13:37 5
ciekawe czy "terroryści z Iranu" zrobią zamach podczas Igrzysk;
dobry pretekst do wojny
Zgłoś
ZimnySkurwiel 2012-07-10, 14:55
zamachy z września 2011?
Zgłoś
wudun 2012-07-10, 14:57 2
Zgłoś
BongMan 2012-07-10, 15:02 10
BILBO18 napisał/a:

Nie mieszajmy się w ich kulturę, bo oni siew naszą nie mieszają.

Nie? To poczytaj co zrobili we Francji. Sami są sobie winni, że chcą swoją "kulturę" wprowadzać w krajach Europejskich. To tak jakbym wszedł do twojego domu, nasrał ci na środku pokoju i powiedział, że miałem prawo ci tu nasrać bo u mnie w domu tak się robi. W Europie są oni tylko gośćmi, więc powinni szanować obowiązujące tu prawa i obyczaje. Oni natomiast na siłę wprowadzają swoje. W Polsce nie udało im się to tylko dlatego, że spora część Polaków to ludzie wierzący i wychowani w tradycji Chrześcijańskiej. Dlatego, pomimo że kiedyś byłem antyklerykalny i cały czas jestem niewierzący, teraz popieram Kościół, bo tylko dzięki niemu brudasy nie wprowadziły u nas swoich rządów tak jak zrobili to w niegdyś laickiej Francji.
Zgłoś
Doktór 2012-07-10, 15:13 9
Cytat:

Jedzcie tam i się do rakiet balistycznych powiążcie. W obronie pokoju oczywiście. Przypomnijcie sobie co sie działo w iranie 11 wrzesnia 2001 roku. Powiem tylko że ogłoszono tam ten dzień świętem narodowym.

Dasz jakieś źródło? Ostatnio czytałem fajny artykuł o tym, że obrazki pokazywane w mediach ukazujące cieszących się arabusów były nagrane dużo wcześniej przy jakiejś innej okazji. Zresztą to były filmiki z Palestyny a nie Iranu.

@BongMan wydaje mi się, że tu nie chodzi o usprawiedliwianie arabusów, bo sam ich szczerze nie znoszę. To, że robią syf w Europie to wina wysokiego socjalu, ideologii multi-kulti i otwartych granic. Wystarczyło by hołoty nie wpuszczać (tak, bo to zwykle hołota migruje na zachód, porządni ludzie zostają u siebie) i problemu by nie było.

Moim zdaniem udowadnianie wyższości naszej cywilizacji metodami iście hitlerowskimi było, jest i będzie zbrodnią. Zbyt wiele kultur się o tym przekonało- od Indian po Aborygenów ;/.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 16:06 2
Zgłoś
Robster 2012-07-10, 16:42 2
Jak ktoś wierzy w jakiekolwiek słowo tego człowieka, to mu gratuluję. Jego słowo naprawdę dużo znaczy, szczególnie, gdy mówi o sprawiedliwości i równości.

A najlepsze jest to jego zdanie, negujące to, że nie ma śladów po terrorystach z samolotu. Pokazywali kiedyś jak samochód uderza w ścianę, przy prędkości porównywalnej z tą jaką Boeing walnął w WTC. Pierwszy raz widziałem jak metal "wyparowywał". Przy takim uderzeniu wszystko rozlatuje się na tak drobne elementy (lity metal i stal), że negowanie iż z człowieka mogłoby cokolwiek zostać, to skrajna głupota. Tym bardziej, że samochód ma mocniejszą konstrukcję.
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 16:44
Ściema i tyle;)
Zgłoś
rafiki 2012-07-10, 16:50 5
Zgłoś
konto usunięte 2012-07-10, 16:56 1
taa idźcie ciągnąć sobie nawzajem druty z arabami, wielbiciele brudasów się znaleźli
Zgłoś
plArc 2012-07-10, 16:57
Dziwicie się, że arabusy się pchają do cywilizowanych krajów, a nie dziwicie się, że hamerykanie się pchają do arabusów. Zastanówcie się nad tym!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem