Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Classic Remise
Lukasz2525 • 2014-02-17, 22:39

Witam , byliśmy pod koniec roku z kolegą służbowo w Niemczech , wyjeżdżając z Berlina i kierując się już do Polski , kolega w ostatniej chwili zauważył starego Mercedesa i Mustanga na podnośniku w ciekawym budynku i zarządził , żeby się zatrzymać i wejść zobaczyć . Okazało się to być bardzo ciekawe miejsce , w środku kilka warsztatów zajmujących się restaurowaniem starych aut , do tego kilka sklepów i pełno aut stojących luzem lub w za szkłem . Krótko mówiąc orgazm z miejsca od samego patrzenia , wszystkie zdjęcia zrobione przeze mnie telefonem , nie wszystko dobrze widać , bo światło odbijało się od szyb , wrzucam kilka na zachętę i trochę w komentarzach oraz link do całej paczki 196 zdjęć dla zainteresowanych . Każdy znajdzie coś dla siebie , Ferrari , Lamborghini , Maserati , Fordy , Astony Martiny , Mercedesy . Kultowe modele , Ford GT , Ferrari Testarossa , Italia , Mercedes 300sl , Sls , Lamborghini Countach , Diablo , Murcielago , długo by wymieniać . Zapraszam do oglądania .

Mustang Sport Wagon ^

Jest link , dostępny przez 2 dni .
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-18, 1:38
wiecie że Eleanor tak naprawdę nigdy nie istniała?
Zgłoś
Takeda 2014-02-18, 1:53 1
Ferrari Testarossa, marzenie z dzieciństwa.

podpis użytkownika

Muminki cię widzą, Muminki cię śledzą, Muminki cię dorwą, zabiją i zjedzą.
Zgłoś
Hrodgar 2014-02-18, 1:53 3
I wszystko za zrabowane pieniądze podczas II wojny światowej.

podpis użytkownika

Świat bez muzyki? To nie dla mnie.

"Świat jaki znamy odchodzi jednak to przeszłość jest kluczem do przyszłości"
Zgłoś
Ostrovsky 2014-02-18, 2:14
Pozdro dla slaskiego representanta
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-18, 2:22
Wpuścili was?
Zgłoś
dorodnykurczak 2014-02-18, 2:41
Ta testarossa była na sprzedaż gościu ?
Zgłoś
gracii 2014-02-18, 2:41
Po pierwsze zdjęcia te widziałem kiedyś na jakiejś stronie. Po drugie, na pierwszym zdjęciu dokładnie widać w odbiciu szyby damską sylwetkę. Więc, albo kolega łukasz lubi ubierać sukienki, albo te zdjęcia zostały przez niego zaj🤬e i podpisane jako własne.

ps. wiem, c🤬j że zaj🤬e, ale po co dopisuje historyjki żeby zgarnąć piwa.
Zgłoś
Lukasz2525 2014-02-18, 2:47 5
Nie wiem co to do końca jest , na pewno znajduje się tam kilka warsztatów/firm zajmujących się restaurowaniem tych aut ( bodajże 5-6 ? ) , wszystkie auta były w idealnym stanie , były też powywieszane ceny , więc jest to coś w stylu galerii handlowej z warsztatami pod ręką .

Można tam bez problemu wejść , zupełnie za darmo , nawet nie ma ochroniarzy , nie byłem tylko pewny co do robienia zdjęć , więc starałem się po kryjomu . Muszę tam kiedyś wrócić z normalnym aparatem , zwłaszcza że te auta się ciągle zmieniają . Ta była w Berlinie , druga jest w Dusseldorf'ie .

gracii napisał/a:

Po pierwsze zdjęcia te widziałem kiedyś na jakiejś stronie. Po drugie, na pierwszym zdjęciu dokładnie widać w odbiciu szyby damską sylwetkę. Więc, albo kolega łukasz lubi ubierać sukienki, albo te zdjęcia zostały przez niego zaj🤬e i podpisane jako własne.

ps. wiem, c🤬j że zaj🤬e, ale po co dopisuje historyjki żeby zgarnąć piwa.

Wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa , wykonane moim Sony Ericssonem Xperia SP dnia 18 grudnia 2013 , z resztą wszystko to jest napisane w szczegółach zdjęć . Nie wiem po czym wywnioskowałeś damską sylwetkę , po tych szerokich rękach , krótkich spodenkach i koszulce Labiryntu z orłem ? Mam nawet film z kamery w aucie z tamtego dnia , jeżeli nie wierzysz
Zgłoś
kothletino 2014-02-18, 2:48
Pomyślcie, że niektórzy są w stanie sobie to kupić. Każdy dzień miesiąca z innym klasykiem, ja bym k🤬a spać nie chodził.
Zgłoś
Lukasz2525 2014-02-18, 2:58
dorodnykurczak napisał/a:

Ta testarossa była na sprzedaż gościu ?

Bodajże wszystkie stojące na zewnątrz były na sprzedaż . Nie wiem jak te w gablotach , być może są tam tylko przechowywane przez prywatnych właścicieli , być może również na sprzedaż . Nie pamiętam jak Testarossa , ale to Ferrari z drugiego zdjęcia w temacie było za 60 tysięcy euro .

I jeszcze dla kolegi z góry - tu również moja " damska " sylwetka .

Zgłoś
igorektgk 2014-02-18, 3:22 3
jest 300 sl gullwing według mnie najpiękniejsze auto wszechczasów
Zgłoś
Lukasz2525 2014-02-18, 3:34
Up ^ Był jeszcze drugi czarny , ale stał w dolnej gablocie po ciemku i za szyba , do tego czarny lakier , wiec slabo go widac , ale w paczce tez sa te zdjecia . Generalnie bylo jeszcze kilka modeli podobnych do Gullwinga .
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-18, 6:50
Jeśli dobrze widzę to Meilenwerk. Miejsce było opisywane w Top Gear. To są auta prywatnych właścicieli, którzy mogą je tam serwisować i garażować w bezpiecznym i suchym miejscu. Jest to stara zajezdnia tramwajowa, wybieram się tam od ponad roku (i jakoś wybrać nie mogę). Ochrona ponoć jest, tylko że bardzo dyskretna (monitoring i utrudniony wyjazd).
Zgłoś
emabriant 2014-02-18, 7:53
Po prostu piękne
Zgłoś
Konto usunięte 2014-02-18, 7:56
Szkoda że same alumy moglibyscie jakies kołpaki przywiez dla rodaków eh szkoda
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie