Tutaj krótki wywiad z niektórymi holendrami na temat polaków.
Co o nich sądzą itp.
Jak widać nie jesteśmy postrzegani wszędzie jako złodzieje czy biedacy
konto usunięte
2013-02-25, 20:59
Pewnie negatywne powycinali i powstało tylko 5 minut filmu:D
konto usunięte
2013-02-25, 21:05
Mieszkam obecnie w Holandii w mieście Leiden i powiem wam, że czy to Holendrzy czy muzułmanie mają o nas całkiem dobre zdanie. Zawsze jako pierwsze wymieniają naszą pracowitość i otwartość. Ja się tutaj odnalazłem i kraj jest bardzo przyjazny.
Jeśli kogoś ciekawi to zioło i tak mają słabszej jakości niż u nas (moje obiektywne zdanie). W Polsce klepie mocniej:)
konto usunięte
2013-02-25, 21:10
konto usunięte
2013-02-25, 21:21
Cytat:
Jeśli kogoś ciekawi to zioło i tak mają słabszej jakości niż u nas (moje obiektywne zdanie). W Polsce klepie mocniej:)
Czemu? Bo u nich jest to naturalne, nie tak jak u nas. Mieszają z czym popadnie byleby klepało mocniej i więcej ważyło. Między innymi dlatego jestem za legalizacją, lepiej żeby ludzie wiedzieli co palą niż żeby palili świństwa i chemię.
konto usunięte
2013-02-25, 21:39
konto usunięte
2013-02-25, 21:47
konto usunięte
2013-02-25, 21:54
Nie duże to pocieszenie, że lubi nas naród który zaakceptował pedalstwo w każdej formie i pedofilię tak samo łyknie.
Bo obraz o polakach się zmienia, stare komunistyczne pokolenie już nie jest tak widoczne jak młodzi Polacy, którzy od stereotypów różnią się bardzo. Poza tym większość patologii zostaje w Polsce, a za granice jedzie ktoś, kto jednak ma większe ambicje, w większości młodzi ludzie którzy znają angielski tam zostają i mieszkają.
Jeszcze około 30 lat tak sądzę i polskie społeczeństwo będzie normalnie traktowane za granicą i w kraju a nie jako zlepek pijaków i chamów.
ja już tam wiem jak wygląda ten ich 'papieros'
konto usunięte
2013-02-25, 22:02
kurcze, ci panstwo starsi kolo 50 sekundy totalnie mnie wzruszyli- piwko!
konto usunięte
2013-02-25, 22:29
Kogo on sie pytal co mysla o nas? znajomych? kolegow?To ciekawe ze kazdy jeden odpowiedzial ze jestesmy ok...Polak ktory nie zna ich jezyka wedlug Holendrow jest nielubiany.Przynajmniej ja tak to widze i mam nadzieje ze sie myle.