Główna Poczekalnia (11) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:07
Co jadł Albert Einstein?
dawnotemu • 2021-07-14, 18:34

Czy Albert Einstein był ż__em?

Albert Einstein urodził się 14 marca 1879 r. w niemieckim Ulm. Był synem świeckiego ż__owskiego inżyniera Hermanna Einsteina, który nie uznawał tradycyjnych obrzędów ż__owskich. Dlatego też Albert Einstein, mimo tego, że jest uważany za ż__a jadł wieprzowinę.

Co jadł Einstein?

Einstein nigdy nie przywiązywał uwagi do tego, co jadł. W liście do amerykańskiego radiologa Gustava Buckiego, wyznał, że nad dobry posiłek bardziej ceni sobie dobry sen. Natomiast jego gospodyni, Herta Winslow była innego zdania. Stwierdziła, że nade wszystko uwielbiał truskawki, grzyby, spaghetti oraz fetuccini. Herta każdego ranka przygotowywała mu jajecznicę z dwóch jajek i grzybów.
Oprócz tego, jego ulubionym deserem było ciasto pomarańczowe.

Czy Albert Einstein był wegetarianinem?

Albert Einstein wyznał: „Zawsze jadłem mięso zwierzęce z nieco wyrzutami sumienia”.
Niestety, nie mógł odstawić mięsa z powodu wrzodów żołądka i żółtaczki. Przez które lekarz nakazał mu stosować zbilansowaną dietę. Składającą się z chudego mięsa i prostych węglowodanów. Einstein ubolewał wtedy, że nie ma pełnej kontroli nad swoim życiem.
Po pewnym czasie choroby zaczęły się na tyle poważnie u niego rozwijać, że lekarze ostatecznie całkowicie zakazali mu spożywania mięsa.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
PoProstuNIKT 2021-07-15, 4:08 3
trzymaj piwko na zachętę żebyś już k🤬a nic nie nagrywał!
Zgłoś
Pies_poligona 2021-07-16, 14:27 1
Błagam niech ktoś tego k🤬ixa zbanuje za tą autopromocje
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem