Czy to przypadkiem nie jest działanie Fentanylu?
crackheady, długoletnie walenie cracku tak ora banie xD no i dodatek chorób psychicznych xd
[ Dodano: 2025-09-22, 22:02 ]
No lub ewentualnie ostre walenie piko tez może odkorować mocno xD Więc co do narkotyków to obstawiam crack albo piko
Miligramy czy mikrogramy? każdy anestetyk jest podawany na masę ciała. Im większy klient, tym wiecej.
Fentanyl jest też np w plastrach, najwyższa dawka to 100 mikrogramów/godzinę...
No napisałem miligramy nie mikrogramy . Mi to też wydaje się za dużo dlatego zapytałem . Pacjent i tak będzie spał nie ma ryzyka zgonu , a operacja ciężka. Mogą wtedy podać miligram oraz ta niezbędną resztę . A jeśli wstrzyknąć to zanim pacjent odpłynie , to powinien poczuć jak działa silny opioid . Raz już chyba coś mi się takiego śniło , albo kolega opowiadał że odlot po prostu nieziemski.
No napisałem miligramy nie mikrogramy . Mi to też wydaje się za dużo dlatego zapytałem . Pacjent i tak będzie spał nie ma ryzyka zgonu , a operacja ciężka. Mogą wtedy podać miligram oraz ta niezbędną resztę . A jeśli wstrzyknąć to zanim pacjent odpłynie , to powinien poczuć jak działa silny opioid . Raz już chyba coś mi się takiego śniło , albo kolega opowiadał że odlot po prostu nieziemski.
Po mojej ostatniej narkozie w szpitalu, zaraz po przebudzeniu zdałem sobie sprawę z tego, że podczas narkozy miałem sen jak w domowym łóżku. Zapytałem lekarza po przebudzeniu czy to jest możliwe, że w narkozie pacjent śni.
Lekarz nie udzielił mi jakiejkolwiek konkretnej odpowiedzi, tylko się migał i zmienił temat.
A co to był za sen?
Śniło mi się, że zerżnąłem koleżankę z pracy i doszedłem we śnie!
Prawdopodobnie pod narkozą pała stanęła na baczność pod prześcieradłem w sposób więcej niż widoczny!
Nie znam się za bardzo na dawkowaniu narkotyków, ale moim zdaniem 2mg to olbrzymia dawka... I czy na pewno potrzebna taka wielka..
[ Dodano 2025-09-23, 10:23 ]
Teoretycznie leki wyłączają świadomość, ten sen jest głębszy, niż fizjologiczny. Raczej nie ma snów, mogą powstać jakieś przebłyski albo nawet haluny, w przypadku niektórych leków.
Wiem, że Ketamina, stosowana często u dzieci powoduje sny w kolorze... różowym

Ale są to koszmary. Dzieci się boją tego.
Nie wiem, jak to jest u dorosłych.
Fentanyl jest mieszany z ksylazyną i ketaminą i dlatego ćpuny w USA tacy są powykręcani
Najgorsze, że teraz wszystko jest mieszane z fentanylem. Bo tani i mocny. Strach kupować dragi.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie