Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:25
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-09-16, 20:30
Wszystko pięknie, ale jaki idiota podchodzi z karabinem szturmowym pół metra od ofiary?
A poza tym "agresorzy" jak mają broń to jest to raczej pistolet typu Desert Eagle lub Glock
i spróbuj mu taki zabrać
Zgłoś
KMD 2013-09-16, 20:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-16, 20:56
@all W razie gdy będziecie w takiej sytuacji (choć to mało prawdopodobne) to największe szanse przeżycia będziecie mieć gdy wykonacie polecenia tego, który ma broń.

Jako bonus, jakie są trzy złote zasady wlasciciela broni?
-jeżeli nie strzelamy to palec wskazujący mamy wysprostowany nad spustem
-broń wyciągamy tylko wtedy kiedy chcemy jej użyć
-lepiej być sądzonym przez jednego niż niesionym przez sześciu
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-16, 21:01 2
A może jeszcze poradnik jak odbić kule ręką i wariant tego, ale z czołgiem(jeśli podstawiają pod nos karabinek to i czołg mogą).
Zgłoś
defcon1 2013-09-16, 21:10
Czas reakcji u przeciętnego człowieka to 200 ms (0.2s) - myślicie, że przesunięcie palca o pół centymetra może zostać wyprzedzone przez ruch całym ramieniem, czy nawet całym ciałem? W praktyce gościu dostał by kulkę przy pierwszym drgnięciu epickie rozbrajanie przeciwników to tylko w filmach.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-16, 21:17 1
MadDave napisał/a:

Przerabiałem to już na zajęciach, przejęcie broni jest bardzo trudne i wymagane są czynniki takie jak:
-Napastnik jest głupi lub upośledzony
-Napastnik boi się bardziej od ciebie, widać że jest pogubiony w sytuacji i trzyma broń jak patałach
-Broń nie ma magazynka
-Broń to replika
- nie ma broni ani napastnika a ty masz halucynacje z niedożywienia.
Natomiast gdy-
Napastnik jest zdeterminowany i trzyma palec na spuście, broń jest odbezpieczone i wycelowana/przystawiona tak że unik jest nie do wykonania, pewnie trzyma broń i ma palec na spuście.
W tej sytuacji próba przechwycenia/wyrwania jest bardzo bardzo baaaardzo mało realna i może skończyć się tym że gdy chwycimy za broń i pociągniemy ją w swoją stronę, możemy doprowadzić do wystrzału i tym samym do postrzału(btw, tak właśnie zginął kolega mojego ojca)
Należy pamiętać że zdeterminowany napastnik nie chce nam oddać broni i będzie się szarpał, wykonywał gw🤬towne ruchy byle by tylko nie stać się z agresora ofiarą.
Szarpiąc się z uzbrojonym napastnikiem możemy zrobić sobie poważną krzywdę lub nawet zginąć, więc jeśli gość z gnatem co do którego nie mamy wątpliwości że jest zabawką z odpustu, celuje do nas i żąda wydania gotówki/telefonu lepiej je grzecznie oddać bo życie jest cenniejsze od pieniędzy a struganie bohatera może nam wyjść bokiem.
Chyba że w zagrożeniu jest nasza centralna część dupy i napastnik jest zdeterminowany... wtedy szarpiemy, rwiemy a w przypadku penetracji wyrywamy broń napastnika i celujemy między oczy;)
Rady nie tyczą się ludzi którzy grają w Csa lub inne epickie gry wideło i siedzą w domu- możecie sobie wyrywać gnaty do woli.

No co Ty opowiadasz ? Przecież na filmiku widać, że jest to dziecinnie proste.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-16, 21:39
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-16, 21:41 1
Ja w takim przypadku proponuje kleknac i pomodlic sie do Jezusa...
Zgłoś
cycek69 2013-09-16, 21:42
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-16, 21:54
Zgłoś
Purgen 2013-09-16, 22:36
Raz w życiu celowano do mnie z ostrej broni i nawet przez myśl mi nie przeszła dalsza ucieczka mając świadomość że ktoś trzyma mnie na "muszce",a tym bardziej jakieś Hoolywoodzkie rozbrajanie przeciwnika.

Kładziesz się mordą na glebie z nadzieją że wszystko skończy się dobrze bo tylko tyle jesteś w stanie zrobić...
Zgłoś
Tokyo911 2013-09-16, 23:02
MadDave nie do końca zgodzę się z tym co napisałeś. Wiadomo że jeśli mamy coś oddać to lepiej to oddać, ale w przypadku gdy musisz walczyć to nie sądzę żeby którakolwiek z technik pokazana tutaj mogła komuś zaszkodzić. Jeżeli wykonasz ją poprawnie broń będzie skierowana w bok a Ty zejdziesz z linii ognia więc Tobie na pewno się nic nie stanie. W przypadku gdy ktoś trzyma palec na spuście, nie sądzę żeby po solidnym kopnięciu w jaja był w stanie nadal jak to napisałeś "się szarpać", a jeżeli ma palec na spuście a Ty mocno szarpniesz to po prostu mu złamiesz ten palec. Również przerabiałem taktyki zaprezentowane na tym filmie.
Zgłoś
Ganjaguru 2013-09-17, 0:14
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-17, 0:36
Zgłoś
konto usunięte 2013-09-17, 0:44
Na macie, to ja mogę nawet F-16 przechwycić.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem