📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
38 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

BrianGriffin napisał/a:
Przecież ma rację. Selekcja naturalna to mechanizm ewolucyjny prowadzący do zmian w populacji, który zwiększa przystosowanie do panujących warunków. Osobniki lepiej przystosowane mają większe szansę na rozmnożenie się i przekazanie bardziej pożądanego zestawu genów.
A więc ta p🤬ka z filmiku ma mniej pożądany zestaw genów: albo szybko umrze albo nikt nie będzie chciał wychowywać jej gówniaków.
Either way, Darwin wins![]()
U ludzi nie występuje selekcja naturalna. Dlaczego? Mamy służbę zdrowia, która ratuje chore/ranne osobniki. Warunki środowiskowe też nam nie straszne - mamy ubrania, klimatyzację. Rozmnażanie? Też nie ma z tym problemu. Co więcej osobniki z wrodzonymi wadami często po leczeniu mają potomstwo. Wady zamiast rozmywać się gromadzą się w puli genów. Nie mówię tu o skrajnych przypadkach zaburzeń genetycznych bo i tak te osoby są zwykle bezpłodne.
P🤬ka z filmu nie wiadomo czy ma mniej pożądany zestaw genów - wygląda na zdrową, może nie jest zbyt sprytna, ale w społeczeństwie to jest akurat porządane i na 100% będzie miała potomstwo.

AleDlaczego napisał/a:
i na 100% będzie miała potomstwo.
No jeszcze parę takich akcji jak ta na filmie i może nie będzie miała okazji. Trzeba trzymać kciuki

AleDlaczego napisał/a:
Jeden błąd w całej mojej bytności tutaj i już się ktoś doczepił.![]()
Nie każdy może mieć w sposób naturalny, ale stosując metodę in vitro to zmienia postać rzeczy.
Błąd ortograficzny to przy okazji. Popełniasz błędy logiczne w wielu wypowiedziach i to jest Twój problem.

Selekcja naturalna, czyli najsłabsi się eliminują - dobrze napisał.
Czytając zagorzałą dyskusję pod tym filmem, z przykrością stwierdzam, że po kwejku i demotach, gimbaza przejęła też sadola.
Do tego komentarz trolla ma najwięcej piw, bo selekcja naturalna to mądre stwierdzenie. Pewnie tylko kujony znają takie słowa!
Do tego komentarz trolla ma najwięcej piw, bo selekcja naturalna to mądre stwierdzenie. Pewnie tylko kujony znają takie słowa!
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie