👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pewnie jest to filtr z węglem aktywnym. Można spróbować kupić filtr normalny jak do kranówy i przepuścić przez niego kole. efekt powinien być taki sam
A więc tak. Owe "narzędzie" to rzecz jasna filtr wodny który - jak sama nazwa wskazuje - filtruje wodę. A jako wlano tam Cole, to zostały z niej odfiltrowane związki chemiczne. Zostały odfiltrowane przede wszystkim barwniki, które nadają Coca Coli czarny kolor, a także związki chemiczne odpowiadające za smak, czyli kwas ortofosforowy i do tego oczywiście cukier, aromaty no i kofeina. Jako, że filtr miał dość "trudne" zadanie nie zdołał odfiltrować wszystkich związków chemicznych i zatrzymał tylko te "największe". Poza wodą zostało tam trochę cukru, kofeiny i kwasu ortofosforowego, dzięki czemu woda smakowała jak Coca Cola z biedronki. Karmel amoniakalno-siarczynowy został praktycznie usunięty z cieczy. Po 3-4 takich filtracjach MOŻEMY otrzymać czystą wodę, oczywiście w zależności od filtra.
A tak btw. po wypiciu zaczął mówić po Japońsku, więc trochę to dziwne...
A tak btw. po wypiciu zaczął mówić po Japońsku, więc trochę to dziwne...

CRAFTER12 napisał/a:
Raz udało mi się tak zrobić na kacu. Napiłem się coli, a cofneła się biała ciecz i oddzielnie troszke barwnika.
Nic specjalnego
Ja kiedyś napiłem się mleka a cofnął się twaróg..

@inwalida_umysłowy bo mleko się ścina jak trafi do żołądka.

Wszyscy tylko pierdu pierdu na styl masło maślane(filtr filtruje- no shit sherlock). Ten filtr to polimer który ma zdolności absorbcyjne cząsteczek większych od cząsteczek wody. Taki filtr z czasem zapycha się i można go zregenerować nasyconym roztworem nadmanganianu potasu i wody. Dziękuje dobranoc.
jak sie o coli w zamrazarce zapomni to sam "koncentrat" zostaje a woda zamarnie polecam sprobowac takiej turbo coli

Super rzecz na wyprawy do dziczy. Przynajmniej człowiek nie zasra się na śmierć od picia niepewnej wody.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie