Według źródła pieszy zginął na miejscu.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 7:01
Jeździłem trochę busami ale nie dostawczakami tego typu więc nie bardzo mogę się wypowiedzieć , ale moim zdaniem w pierwszych dwóch sekundach widać, że kierujący powinien widzieć pieszego w jego prawym lusterku.
Kontener/plandeka ma martwe pole jak w czołgu. Dlatego piszczałki i kamera uratowała niejedną osobę...
busiarze z reguły swoje postrzeganie otoczenia ograniczają do kabiny w której siedzą. Brak mózgu nie pozwala na postrzeganie imaginacyjne. Dotyczy to również całej masy kierowników zwykłych ososbówek, jednakowoż ci drudzy maja ogląd dzięki szybom wokół siedziska, z lusterek natomiast korzystają tylko w łazience.
Tobiahus96 napisał/a:
moim zdaniem w pierwszych dwóch sekundach widać, że kierujący powinien widzieć pieszego w jego prawym lusterku.
typowy busiarz cofa z telefonem przy uchu, więc mała szansa, by w ogóle patrzył w lusterka
No tak, ale jak jakiś Galeński z Samochodozy takich nagrywa, albo zgłasza się ich gdzie trzeba, to od razu konfident i menda społeczna xD
Albo zwróć takiemu uwagę
Albo zwróć takiemu uwagę
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie